Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:32

Θανάσης Καββαδάς: Kαλοκαίρι παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας, φθινόπωρο το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος

464 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2022, 5:44 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μέσα στο καλοκαίρι παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας, το φθινόπωρο το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος και το 2023 ολοκληρώνονται η Αμβρακία και ο δρόμος Βόνιτσα-Λευκάδα – Έρχεται η σειρά της Υποθαλάσσιας Ζεύξης» – Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή στα οδικά έργα

Στην επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στα εργοτάξια της Αμβρακίας Οδού και του διπλού άξονα Βόνιτσας-Λευκάδας και Ακτίου–Αγίου Νικολάου παραβρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Τον Υπουργό συνόδευε ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Καραγιάννης και η Γενική Γραμματέας Υποδομών, κ. Μαρία-Έλλη Γεράρδη.
Ο Υπουργός βρέθηκε στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας και στον κόμβο κοντά στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ξεναγήθηκε στα έργα και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρόοδο των εργασιών. Ανακοίνωσε ότι τα έργα προχωρούν γρήγορα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ενώ το σύνολο του έργου θα παραδοθεί εντός προθεσμίας στο τέλος του 2023. Για το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος ανέφερε ότι θα παραδοθεί το Φθινόπωρο, ενώ το Βόνιτσα-Λευκάδα μέχρι το τέλος του ’23.
Σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού και την πρόοδο των έργων ο Βουλευτής δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που υποδεχθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή στα εργοτάξια που κατασκευάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς δύο από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Δυτικής Ελλάδας.

 

 


Και χαίρομαι ιδιαίτερα που τα έργα προχωρούν με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κάτι που οφείλεται τόσο στις δικές μας διεκδικήσεις, όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ενός υπουργείου που κρατά στα χέρια του ένα σημαντικό κομμάτι των αναπτυξιακών πολιτικών που χρειάζεται η χώρα.
Πλέον, από ένα δρόμο-καρμανιόλα με δεκάδες θύματα, θα έχουμε ένα σύγχρονο, ασφαλές και γρήγορο οδικό δίκτυο, που θα μειώσει τις χρονικά τις αποστάσεις, αλλά και θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.
Βεβαίως, για τη Λευκάδα υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο έργο που θα συμπληρώσει το χάρτη των μεγάλων οδικών υποδομών: η Υποθαλάσσια Ζεύξη. Μόλις χθες είχα τη χαρά και την ικανοποίηση η δημοσιοποιήσω την υπουργική απόφαση, με την οποία η Υποθαλάσσια Ζεύξη χαρακτηρίζεται ως «έργο εθνικού επιπέδου» και εντάσσεται προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών.
Αυτό σημαίνει ότι δρομολογείται οριστικά το μεγαλύτερο έργο που θα έχει γίνει ποτέ στη Λευκάδα από άποψη μεγέθους, κόστους, περιπλοκότητας και σημασίας.
Σύντομα θα υποδεχθούμε τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και στη Λευκάδα, για να δει και συζητήσουμε από κοντά έργα που υλοποιούνται ή που πρόκειται να κατασκευαστούν στο νησί μας.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα