Παρασκευή, 26/04/2024 | 10:25

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του ΤΟΕΒ Αχέροντα κατά της ΔΕΗ-αίτημα για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος

887 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/05/2022, 12:57 μμ | 0 σχόλια

Εκδικάστηκανστην Πρέβεζα τα ασφαλιστικά μέτρα του ΤΟΕΒ Αχέροντα κατά της ΔΕΗ την Τετάρτη 11-5-2022, με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Λόγω των χρεών η ΔΕΗ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση του οργανισμού με συνέπεια την αδυναμία άρδευσης περίπου 50 χιλ. στρεμμάτων, οδηγώντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής και μάλιστα στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

 

 

Στα δικαστήρια Πρέβεζας μαζί με τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Αχέροντα βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος κατέθεσε για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος ώστε να γίνει άρδευση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αχιλλέας Γκούμας και Χρήστος Ματσίρας και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2019 Σπύρος Κυριάκης.

Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τον ΤΟΕΒ, ενώ ο Περιφερειακός σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας στάθηκε στο μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές καθώς και στο δίκαιο του αιτήματός τους.

Η απόφαση αναμένεται την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022, καθώς δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και 50 χιλιάδες στρέμματα παραμένουν απότιστα και το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο.

“Το θέμα των ΤΟΕΒ είναι πολύ σοβαρό . Από το 2018 που το θέμα ήρθε στις περιφέρειες αγωνιζόμαστε για να φτιάξουμε τα πράγματα όσο μπορούμε πρώτα μεταξύ τάσης και ρεύματος το συνημίτονο ώστε να μην πληρώνουν άεργη ισχύ. Το δεύτερο επειδή είναι οργανισμοί κοινής ωφέλειας να μπορέσουμε μέσα σε μία 25ετία να βγάλουνε τα χρέη κι αυτό το έχουμε κάνει και στην προηγούμενη και στη σημερινή κυβέρνηση λόγω και των εκτάκτων καταστάσεων που υπάρχουν σήμερα συζητείται σοβαρά το θέμα και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκεφθείτε ότι στην χώρα του ήλιου που από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο που ποτίζουμε, έχουμε πάντα ήλιο και θα έπρεπε να έχουμε τσάμπα ρεύμα , άρα φτηνή πρώτη ύλη και στο καλαμπόκι και στη μυδική δηλαδή στα τριφύλια, εμείς εδώ κινδυνεύουμε να μην κάνουμε τίποτα, άρα θέλουμε πολύ δουλειά.” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

 

 

 

“Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του ΤΟΕΒ Αχέροντα και του ΤΟΕΔ Μπόιδας Μαυρής κατά της ΔΕΗ, για το ρεύμα που έχει κοπεί στα αντλιοστάσια της περιοχής. Αυτή τη στιγμή κρίνεται η τύχη πάνω από χίλιων οικογενειών που αφορά αυτές τις δύο περιοχές. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επισιτιστικό πρόβλημα , δεν μπορούμε να μιλάμε για ποτάμια που χύνονται στη θάλασσα και εμείς να μην έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να αρδεύσουμε τις καλλιέργειές μας. Αυτή τη στιγμή όλη η περιοχή του δήμου Πάργας, της περιοχής Φαναρίου και η περιοχή της Μπόιδας Μαυρτής να μην μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους. Οι καλλιέργειες σήμερα βρίσκονται οριακά στην καταστροφή. Εάν δεν μπει άμεσα νερό κι αν δεν παρθεί άμεσα μία απόφαση στο δικαστήριο, η οποία απόφαση αυτή να επιτρέπει την άρδευση των καλλιεργειών πάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μετέπειτα πορεία στην κτηνοτροφία , δεν θα υπάρχει καλαμπόκι, δεν θα υπάρχει τριφύλι. Επίσης δεν θα υπάρχει βρώσιμο φασόλι. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα πρέπει άπαντες να βοηθήσουν αυτή την κατάσταση” τόνισε με νόημα ο Περιφερειακός σύμβουλος ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Αχιλλέας Γκούμας!

 

 

 

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα