Τρίτη, 19/03/2024 | 08:22

Αυτοκτονία 14χρονου: Bullying, ερωτική απογοήτευση ή «Blackout Challenge»

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2022, 1:29 μμ | 0 σχόλια

Στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά ίχνη του 14χρονου – Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία
Καταθέσεις απο την οικογένεια και τους φίλους του 14χρονου μαθητή, λαμβάνουν απο το πρωι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αγιου Παντελεήμονα, σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο της αυτοκτονίας του ανήλικου απο τον Κολωνό.

Την ίδια ώρα, το κινητό τηλεφωνο του μαθητή έχει πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από εκεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να μπουν στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά του ίχνη και οι διαδικτυακές του διαδρομές με κυριότερο ζητούμενο να μάθουν αν ο 14χρονος ελάμβανε μέρος στο επικίνδυο παιχνίδι του TikTok «Blackout Challenge».

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι αν δεν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία. Εκτός απο το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, οι αστυνομικοί ψάχνουν αν ο μαθητής ειχε πέσει θύμα bullying, ή υπήρξε κάποια εφηβική ερωτική απογοήτευση.

Όλες αυτές οι ενέργειες γινοται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας ερευνας που διέταξε η προϊσταμένητης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθει αν εχει τελεστεί το αδικημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία μέσω του παιχνιδιού προκλήσεων στην πλατφόρμα του TikTok.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Βρέθηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Τι είναι το Blackout Challenge που εξετάζεται ως ενδεχόμενο

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όπως προαναφέρθηκε, είναι το παιδί να συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τα άτομα να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί, δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει», λέει ο προπονητής του

Οσοι γνώριζαν τον 13χρονο και την οικογένειά του κάνουν λόγο για ένα πολύ χαρούμενο και δυνατό παιδί το οποίο προετοιμαζόταν για τους αγώνες του Παγκράτιου το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι χωρίς να έχει δείξει σημάδια για το τι θα επακολουθήσει.

«Είναι μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη. Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί. Τους έχω μεγάλωσει και αυτόν και τον αδελφό του από 5 χρονών. Μια εξαιρετική οικογένεια, μια μητέρα που μεγάλωνε τα παιδιά της με αξία», λέει στο protothema.gr ο προπονητής του παιδιού, κ. Χαραλαμπής, ο οποίος μίλησε με τον 13χρονο λίγες ώρες πριν αυτός βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως λέει, το παιδί ήταν μια χαρά, έτρωγε με την οικογένειά του και δεν είχε κανένα λόγο να κάνει ο, τι έκανε.

«Είχαμε προπόνηση την Τετάρτη και ήταν ευχάριστο το παιδί, μέσα στο γέλιο. Δεν είχε κάτι να τον απασχολεί. Την Παρασκευή τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι τρώνε με τη μητέρα του και τον αδελφό του και περιμένουν να πάνε στους αγώνες», προσθέτει ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου του 13χρονου.

Ο ίδιος έμαθε για την τραγική κατάληξη όταν το Σάββατο το πρωί περίμενε το παιδί στο Λουτράκι για τους πανελλήνιους αγώνες και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του.

«Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο Μάκης κρεμάστηκε και είναι νεκρός. Μπήκε η μητέρα του στο δωμάτιο και το είδε κρεμασμένο από την κουκέτα και δίπλα το κινητό του. Μόνο που είδε αυτή την εικόνα έπαθε σοκ», τονίζει ο κ. Χαραλαμπής και περιγράφει τον 13χρονο ως ενα παιδί άριστου χαρακτήρα και εξαιρετικού ήθους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα