Πέμπτη, 18/04/2024 | 00:10

Στον Κάμπο Φαναρίου 50 χιλιάδες στρέμμματα κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα

717 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2022, 10:05 πμ | 0 σχόλια

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει ο κάμπος του Φαναρίου, ένας από τους πιο παραγωγικούς στην Ήπειρο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΤΟΕΒ. Λόγω των οφειλών του προς την ΔΕΗ έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος και έτσι το πότισμα των καλλιεργειών είναι ανέφικτο.

Η κατάσταση ενόψει και της θερινής περιόδου όπου οι ανάγκες για πότισμα των καλλιεργειών αυξάνονται κατακόρυφα είναι πολύ δύσκολη και η αγροτική οικονομία της περιοχής (αφού ο ΤΟΕΒ Αχέροντα έχει στην ευθύνη του 50.000 αρδεύσιμα στρέμματα ) ενώ οι παραγωγοί βρίσκονται στα όρια τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Κίτσιου προέδρου του ΤΟΕΒ Αχέροντα στον “Αγρότυπο” τα χρέη ανέρχονται σε 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα αρδευτικά τέλη που τους οφείλονται ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραγωγοί συναντήθηκαν με τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα στον οποίο και εξέθεσαν τα προβλήματά τους , ενώ την Τετάρτη 11 Μαΐου θα εκδικαστούν στην Πρέβεζα ασφαλιστικά μέτρα του ΤΟΕΒ κατά της ΔΕΗ διεκδικώντας την επανασύνδεση του ρεύματος. Μάλιστα στο δικαστήριο θα παραβρεθούν τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα του ΤΟΕΒ. Αντίστοιχες προσφυγές που εκδικάστηκαν το προηγούμενο διάστημα από άλλους ΤΟΕΒ της χώρας δικαίωσαν τους παραγωγούς ωστόσο απαιτείται το συντομότερο πολιτική λύση γιατί ο πρωτογενής τομέας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα