Σάββατο, 01/04/2023 | 03:48

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας: ΛΕΙΠΕΙ Η «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ» Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

270 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/05/2022, 10:39 πμ | 0 σχόλια

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

ΛΕΙΠΕΙ Η «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ» Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Με βάση την κοινή λογική δε θα πρέπει να ισχύσει η τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο (αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για φέτος)… Αντιθέτως, το Υπ. Παιδείας συνεχίζει να αδιαφορεί απέναντι στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για πλήρη κατάργησή της.

Με βάση την κοινή λογική ο μικρός αριθμός μαθητών στις σχολικές αίθουσες συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος… Αντιθέτως, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατσανάκης Απόστολός (με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2022-2023) στην πρόβλεψη λειτουργίας των σχολικών τμημάτων επιμένει στην εκτίμηση (ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας) ότι το 2ο και το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας θα λειτουργήσουν με ένα τμήμα λιγότερο: 2 τμήματα από 3 που είναι τώρα.

 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας το πρωί της Τετάρτης (11/05) μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πρέβεζας τέθηκαν και τα δύο ζητήματα.

Στο πρώτο ο Προϊστάμενος, αν και υποσχέθηκε να «προωθήσει το αίτημά μας», δεν παρέλειψε να μας εκθέσει τον «προβληματισμό» του για το κατά πόσο είναι δίκαιη μια ενδεχόμενη μείωση της ύλης στις ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές που έχουν «ήδη προετοιμαστεί καλά». Εμείς, από την πλευρά μας είμαστε ξεκάθαροι: ο προβληματισμός αυτός είναι απόλυτα υποκριτικός, καθώς εκπαιδευτικοί, γονείς και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι μαθητές γνωρίζουν ότι η φετινή σχολική χρονιά κάθε άλλο παρά ομαλή υπήρξε με την ολοκληρωτική κυβερνητική αδιαφορία για τα χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με την ύλη να βγαίνει όπως όπως και εκβιαστικά, με μοναδικό μέλημα να εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων και να παιχτεί μία ακόμη πράξη στο θέατρο του παραλόγου της έξωσης των μαθητών από το δημόσιο σχολείο. Στο δεύτερο πολύ σημαντικό ζήτημα του κλεισίματος των τμημάτων ο Προϊστάμενος αρνήθηκε για πολλοστή φορά να κάνει έστω το αυτονόητο· να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό κόβει τα τμήματα. Αφού αυτοεπαινέθηκε για το αξιόλογο έργο του, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι πρέπει να και είμαστε ευχαριστημένοι που δεν έχει φτάσει τον αριθμό των μαθητών στους 30 ανά τμήμα, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κάνει, αρνήθηκε να αλλάξει την πρόβλεψη το ΠΥΣΔΕ και τα τμήματα να παραμείνουν ως έχουν.

 

ΟΧΙ, δε λείπει η κοινή λογική από το Υπουργείο και τον Προϊστάμενο της ΔΔΕ Πρέβεζας. Εκείνο που λείπει από την κυβέρνηση της ΝΔ (και τις προηγούμενες), το Υπ. Παιδείας και τους ανά τόπους εφαρμοστές της αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής είναι η πολιτική βούληση της προάσπισης του δημόσιου δωρεάν ποιοτικού σχολείου. Στο όνομα της «αγίας» ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της «αγοράς» θυσία γίνονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το ζήτημα έχει τεθεί: Όπως ακριβώς στην πανδημία η λύση ήταν και παραμένει Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, το ίδιο ισχύει και για τον χώρο της παιδείας… Η μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών μπορεί να βάλει φραγμό στα άθλια σχέδιά τους.

 

Ως Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καλούμε την ΕΛΜΕ Πρέβεζας (ειδικά για το θέμα της μείωσης των τμημάτων στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο) να πάρει πρωτοβουλία συντονισμού με τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας καλώντας σε νέα δυναμική κινητοποίηση. Η πρόβλεψη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας για λιγότερα τμήματα και η απώλεια της οργανικής θέσης των συναδέλφων είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει ΤΩΡΑ!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα