Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:30

Βόμβα: Ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας;

3106 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2022, 7:02 μμ | 0 σχόλια

Πρόκειται ασφαλώς για έναν εξαίρετο επιστήμονα, με αναγνωρισιμότητα και μια επιβλητική προσωπικότητα. Ο λόγος για τον Ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, του οποίου το όνομα ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες για στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, στις εθνικές εκλογές.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι είναι μία πολύ καλή περίπτωση για υποψήφιος βουλευτής του νομού Πρέβεζας, με τη ΝΔ και είναι γεγονός ότι τα πρώτα μηνύματα για την υποψηφιότητά του είναι υπέρ το δέον θετικά.

Είναι ο άνθρωπος που ξεδιπλώνει τις γνώσεις του ως ιατροδικαστής για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και αναμφίβολα αποτελεί μια πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία.

Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφού μιλάμε πάντα σε ανεπίσημο επίπεδο, σε περίπτωση όμως που και ο ίδιος δείξει ενδιαφέρον για να τεθεί υποψήφιος βουλετής στο νομό Πρέβεζας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ήδη υπάρχει κόσμος που αναφέρεται με ευμενή σχόλια και κριτικές για τον Γρηγόρη Λέων.

Ο Γρηγόριος Λέων αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Sapienza» της Ρώμης, κατέχει τρία Master (MSc) και είναι Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα και στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υπάρξει επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, της Ρώμης και Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας από το 2014, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Έχει διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ).

Κατάγεται από την Πρέβεζα, αλλά μεγάλωσε στις περιοχές του Γκύζη και των Αμπελοκήπων.

Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σαφείς και ασφαλείς εκτιμήσεις, ωστόσο ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γρηγόρη Λέων με τη ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, θα ήταν ασφαλώς βόμβα.

Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη και σε ανεπίσημο επίπεδο την πληροφορία, εάν όμως και εφόσον μετατραπεί σε γεγονός, τότε ο Γρηγόρης Λέων θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος άντρας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας, μαζί με τον νυν βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη, ενώ το ψηφοδέλτιο θα έχει και δύο γυναίκες υποψήφιες.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα