Σάββατο, 20/04/2024 | 15:31

Αυτή είναι η ελληνική πόλη με 100% ανοσία που κυκλοφορείς άφοβα χωρίς μάσκα

615 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2022, 10:51 πμ | 0 σχόλια

Είναι ένα από τα πρόσωπα που η άποψη τους πάντα μετράει. Ακόμα και οι αρνητές του εμβολίου σέβονται και εκτιμούν τον καθηγητή Γουργουλιάνη για τον μεστό και σωστό λόγο του καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο καθηγητής μιλώντας στο iatronet.gr έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Δεσκάτη Γρεβενών η οποία κατέχει μια σειρά από διαδοχικά ρεκόρ: Το Νοέμβριο του 2020, εν μέσω επέλασης του σφοδρού επιδημικού κύματος, η θετικότητα των τεστ στον πληθυσμό της έφτασε ως και το 72%. Λίγους μήνες μετά, και πριν ακόμη αρχίσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, είχε εξασφαλίσει ανοσία 45%, μέσω της φυσικής νόσησης.

Στη συνέχεια η κωμόπολη ήταν από τις πρώτες περιοχές που ξεπέρασαν το 80% εμβολιαστικής κάλυψης. Σήμερα, η ανοσία στον πληθυσμό αγγίζει το απόλυτο 100%, με έναν συνδυασμό εμβολίου και νόσησης με την παραλλαγή Όμικρον:

«Πήγαμε πριν από ένα μήνα – ήταν ή τρίτη μας επίσκεψη – και μετρήσαμε τα αντισώματα 151 ανθρώπων. Οι 150 από αυτούς είχαν υψηλά αντισώματα, διπλάσια από αυτά που είχαν πριν από την Όμικρον», λέει στο iatronet.gr ο καθηγητής Γουργουλιάνης. Το ποσοστό ρεκόρ (99,4%) εξασφαλίστηκε αφενός με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και με τρίτη δόση, με την κρίσιμη συμβολή της νόσησης από την Όμικρον, που λειτούργησε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ως μια επιπλέον ενισχυτική δόση.

Ο ίδιος εκτιμά πως στο επίπεδο της χώρας η ανοσία έχει φτάσει στο 80%, αν συνυπολογιστούν το εμβολιαστικό ποσοστό και το γεγονός ότι η Όμικρον μόλυνε περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα