Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:30

20 με 21 Απριλίου το επίδομα των 200€ στους ευάλωτους – Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα καύσιμα

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/04/2022, 12:40 μμ | 0 σχόλια

Με σύμμαχο την ψυχραιμία και την σοβαρότητα προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, είπε μεταξύ άλλων ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Επανέλαβε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δις για την στήριξη της κοινωνίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι τα μέτρα για αγρότες και κτηνοτρόφους αποτελούν προτεραιότητα για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο επισιτιστικής αναταραχής.

Τόνισε επίσης ότι άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 και υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή εκταμιεύθηκε η πρώτη δόση ύψους 3,6 δις.

 

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. «Θα είμαστε αμείλικτοι», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι μέσω της πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή, φαίνεται ότι υπάρχει αυτάρκεια.

Για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών, είπε ότι θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση στην Βουλή της αναγκαίας διάταξης.

Για την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας καθιστά κρίσιμη την εξεύρεση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής. Στην επόμενη Σύνοδο πρέπει να ληφθούν μέτρα, διαφορετικά το πλήγμα θα είναι σοβαρό και η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

«Η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και αν δεν πάρει αποφάσεις η Ευρώπη θα προχωρήσουμε σε εθνικές παρεμβάσεις». Ανακοίνωσε παράλληλα την νομοθέτηση πλαισίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Για το πότε θα δοθούν τα 200 ευρώ και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα τόνισε: 20 με 21 Απριλίου αναμένεται να δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα έτσι ώστε οι πολίτες να εγγράφονται και να παίρνουν την ενίσχυση για τις τιμές.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα