Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:23

Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με υπηρεσιακούς παράγοντες στην Κέρκυρα

480 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/04/2022, 8:25 μμ | 0 σχόλια

Στην Κέρκυρα ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς –
Συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή της ΕΛΑΣ

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε τη Δεύτερα 4 Απριλίου ο Βουλευτής, όπου είχε συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο, και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο.
Με την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα συζητήθηκαν μία σειρά θέματα που αφορούν κυρίως τη χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων στη Λευκάδα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, κ. Κωνσταντίνος Ασπιώτης, ο οποίος ενημέρωσε τον Βουλευτή, εκτός των άλλων, για την πορεία έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, όπως το Αγκυροβόλιο Βασιλικής, που χρειάζεται νέα συμπληρωματική σύμβαση και χρηματοδότηση μετά τις ζημιές που σημειώθηκαν από την καταιγίδα «Μπάλος», το Θέατρο Λευκάδας, το Κτίριο Ζαμπελίων και το Γηροκομείο, καθώς επίσης και η Μονάδα Κομποστοποίησης στο Μεγανήσι που είναι στην τελική ευθεία για διαγωνισμό ύψους 2.000.000 ευρώ.
Ο Βουλευτής από την πλευρά του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής των Αλυκών Αλεξάνδρου της Κοινότητας Καρυωτών. Τόνισε ότι έχει επανειλημμένα συζητήσει το θέμα τόσο με την ίδια την κ. Περιφερειάρχη, όσο και με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, και επεσήμανε ότι η δημιουργία υπαίθριου μουσείου, με αναστήλωση των κτιρίων και αναπαράσταση της δραστηριότητας παραγωγής αλατιού, σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.

 


Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε επίσης την Περιφερειάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις για την υποθαλάσσια ζεύξη, ενόψει της σύναψης σύμβασης του Υπουργείου Υποδομών με τους τεχνικούς συμβούλους για να προχωρήσει το έργο. Επίσης, της έκανε μία πλήρη ενημέρωση για τις δύο εναλλακτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, τονίζοντας ότι όλα τα νησιά του Ιονίου πρέπει να διαθέτουν τμήμα ανώτατης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συζητήθηκαν για άλλη μια φορά η έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 350.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών σε χωριά της Νοτίου Λευκάδας από το σεισμό του 2015, για την οποία είχε αναλάβει πρωτοβουλίες και ο Βουλευτής με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σε συνεργασία με το Δήμο τις επόμενες ημέρες το θέμα θα λυθεί.
Επιπλέον, συζητήθηκαν τα αναγκαία οδικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Νομό Λευκάδας, όπως η ολοκλήρωση των έργων στο δρόμο της Λαγκάδας, ενώ ο Βουλευτής ζήτησε να επισπευθεί η ωρίμανση του φάκελου για το αλιευτικό καταφύγιο στον Πόρο από τις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να μπει σε πρόγραμμα, καθώς και να προχωρήσει ο περιφερειακός δρόμος Καλαμιτσίου. Αναφορικά με το μνημείο στο Μαγεμένο, η Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι το έργο είναι έτοιμο και αναμένονται οι τελικές παρεμβάσεις του Δήμου στο σημείο ανέγερσης.
Τέλος, ο κ. Καββαδάς ζήτησε από την κ. Κράτσα να χαρακτηριστεί ο παραλιακός δρόμος του Βλυχού ως περιφερειακός. Η Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα, αμέσως μόλις αυτό κατατεθεί επίσημα από το Τοπικό Συμβούλιο του Βλυχού. Κλείνοντας, ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία, καθώς και για την Επετειακή Έκδοση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που του δώρισε η κ. Κράτσα.
Με τον Πρύτανη κ. Φλώρο, συζητήθηκε η πρόσφατη κατάθεση στο Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου των δύο εναλλακτικών προτάσεων για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα με νέο ακαδημαϊκό αντικείμενο. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο σπουδών των προτεινόμενων Τμημάτων «Ναυτιλίας και Διοίκησης Υπηρεσιών» και «Επιστημών Αγωγής και Κοινωνικής Παιδαγωγικής» ενώ επαναβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακατασκευής του κτιρίου του Κέντρου Νεότητας. Παρόλο που υπήρξε ανάδοχος από το διαγωνισμό, έπειτα από ένσταση η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και στη συνέχεια στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, το οποίο αποφάσισε να αναπέμψει εκ νέου την υπόθεση στην ΑΕΠΠ για νέα νόμιμη κρίση.
Τέλος, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για την προαγωγή του στο βαθμό του Υποστρατήγου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου και την ανακαίνιση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Ελλομένου και Απολλωνίων, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του νομού, ιδιαίτερα ενόψει και της θερινής περιόδου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα