Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:27

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τους ανεμοστρόβιλους στους παραγωγούς της Πρέβεζας

441 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/04/2022, 10:19 πμ | 0 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για Θεομηνίες Π.Ε Πρέβεζας ,η καταγραφή των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν την περιοχή στις 31 Μαρτίου, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε θερμοκηπιακές μονάδες(κυρίως σε Νεοχώρι και Αγιο Θωμά). Οσοι από τους πληγέντες μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει αίτηση καταγραφής ζημιών των επιχειρήσεών τους και επιθυμούν να καταθέσουν, πρέπει να προσκομίσουν αίτηση με τα εξής συνημμένα δικαιολογητικά:
Φωτογραφίες ζημιών.
Έκθεση εκτίμησης ζημιών.
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας Περδικάρη 8 Τ.Κ 48100 , μέχρι 20/4/2022 (υπεύθυνος Νικόλαος Παππάς 26820 89012).
Οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι θυελλώδεις άνεμοι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε φυτική παραγωγή.
Οι αγρότες είδαν μέσα σε λίγα λεπτά θερμοκήπια και φυτά να “ισοπεδώνονται” δεχόμενοι ένα ισχυρό πλήγμα που έρχεται ως συνέχεια της οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν στο διάστημα της πανδημίας.
Αρκετοί από αυτούς οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές κι όσοι αποζημιωθούν θα λάβουν – όπως επισημαίνουν – ποσά για τα νάυλον και τα σίδερα κι όχι την φυτική παραγωγή , εκτιμώντας ότι η λύση θα ήταν η εφαρμογή του “μοντέλου” που ακολουθήθηκε στον κυκλώνα “Ιανός” και έδωσε τη δυνατότητα να ξεπεραστούν τέτοιου είδους ζητήματα.

ΠΗΓΗ-φωτο: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα