Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:44

Ο Διακομιχάλης ζητά από τους φορείς να προσβάλουν την απόφαση για το Πανεπιστημιακό τμήμα

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2022, 9:54 πμ | 0 σχόλια

ΠΡΟΣΒΛΗΤΕΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 13 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2021-2026
Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού.
“…Σε βάθος πενταετίας, τα νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πρέπει να αποκτήσουν την απαραίτητη ακαδημαϊκή δυναμική, αφού βέβαια ενισχυθούν με επιστημονικό προσωπικό και συμπληρωματικές υποδομές. Ο μεγάλος αριθμός των Τμημάτων, που έχουν προταθεί, πέραν της αρχικής πρότασης της επιτροπής ενσωμάτωσης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απαιτεί πολλά μέσα, έκτακτους οικονομικούς πόρους και ικανό χρόνο. Αυτό καθιστά αναγκαία την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου του Πανεπιστημίου σε τρεις φάσεις. ”
“…Όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ίδρυσης νέων Τμημάτων που θα εμπλουτίζουν την ακαδημαϊκή δομή του με Τμήματα όπως Κτηνιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής κ.ά. ”
“…7. Κτιριακές Υποδομές
Μακροπρόθεσμα
α) Δύο (2) νέες φοιτητικές εστίες στα Ιωάννινα και μία (1) στην Πρέβεζα.
δ) Κτίριο για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.”
“…Φοιτητική Μέριμνα και φοιτητικά θέματα
Η στέγαση, η σίτιση και οι υποτροφίες των φοιτητών είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρέπει να διασφαλίσει:
– Την κατασκευή δύο (2) Φοιτητικών Εστιών στα Ιωάννινα και μίας (1) στην Πρέβεζα.
– Την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιατορίων στις Πανεπιστημιουπόλεις Άρτας και Πρέβεζας.”
“…Μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας και στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, λόγω ιδανικών συνθηκών, και συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για κατασκευή «δακτυλίου» μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των τριών (3) Πανεπιστημιουπόλεων του Πανεπιστημίου (Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας).
– Επαναδιαπραγμάτευση με τους Δήμους Ιωαννιτών, Άρτας και Πρέβεζας για μείωση των Δημοτικών Τελών και των τελών Ενέργειας (ΔΕΗ), Ύδρευσης και Αποχέτευσης. ”
“…Περιβάλλον και Ρυθμιστικό Σχέδιο
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη το Πανεπιστήμιο να διαφυλάξει το θαυμάσιο φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον στις πανεπιστημιουπόλεις Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.”
“…Η παρούσα πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εγκρίθηκε στη Συνεδρία της Συγκλήτου 1114/8-7-2021. Παράρτημά της αποτελούν οι αποφάσεις των Γ.Σ. των Τμημάτων και Κοσμητειών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που υποβλήθηκαν, καθώς το σχέδιο της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Σχέδιο ΕΘΑΑΕ) όταν αυτό εγκριθεί και υποβληθεί.
Ιωάννινα 8-7-2021
Για τη Σύγκλητο ο Πρύτανης
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης “.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ????
ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΊΤΕ ! ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΊΤΕ ! ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΊΤΕ !
ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα