Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:51

Μαύρο Πάσχα για φτωχούς,κράτος σκληρής δεξιάς, χειρονομία Τρυφωνίδη, επιμήκυνση Στέργιου-Γράφει ο Σ. Πλέουρας

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/04/2022, 11:54 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 41…

Αγωνία και Απογοήτευση στα πρόσωπα φτωχών ανθρώπων και επιχειρήσεων…

Το έβλεπες στα πρόσωπα ανθρώπων που ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία τη Μεγάλη Πέμπτη, έβλεπες μετά την απογοήτευση. Πήγε ο φτωχός στην τράπεζα μία, πήγε δύο, για να πάρει το επίδομα των 200 ευρώ για να κάνει Πάσχα, αμ δε. Είναι πάμπφτωχος, αυτά τα χρήματα που του υποσχέθηκε το κράτος πήγε να τα πάρει ο άμοιρος, που να ήξερε ότι θα τον κορόιδευε το ίδιο το κράτος. Η κοροϊδία πήγε σύννεφο και δεν είναι ο μοναδικός, έφτασαν στα αυτιά μας και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Που να πάμε τώρα, στις επιχειρήσεις από το “Εξ’ οικονομώ” ή άλλα προγράμματα – που είχε ανέβει ο ΦΠΑ στον Θεό-  που περίμεναν τα χρήματα που τους οφείλονταν; Στους ανθρώπους που από τα Χριστούγεννα περίμεναν να πληρωθούν 700 ευρώ από σεμινάρια;  Στους εκπροσώπους επαρχιακών ΜΜΕ που δεν τους έχουν πληρώσει από πέρυσι την εθνική καμπάνια του εμβολιασμού, ενώ έχουν κόψει τιμολόγια; Σε εργαζόμενους σε δημοτικές επιχειρήσεις που τους άφησαν απλήρωτους Πασχαλιάτικα; Όλοι αυτοί πήραν το τρίτο… το μακρύτερο από ένα ανάλγητο και βαθύτατα προβληματικό κράτος, μια βαθύτατα προβληματική κυβέρνηση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πολλοί από αυτούς ψήφισαν και ΝΔ- και είναι πολύ αμφίβολο με όσα βιώνουν στο πετσί τους αν θα ξαναψηφίσουν- θα κάνουν… Μαύρο Πάσχα και κάποιοι από το κράτος, κάποιοι από την κυβέρνηση έχουν σοβαρότατες ευθύνες. Κι αυτές οι σοβαρότατες ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο ή σκέτο… επώνυμο! Λέγονται Μαρινάκης; Μητσοτάκης; Χατζηδάκης; Σκυλακάκης; Αυγενάκης; ή πως αλλιώς;;; Όσο για το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού; Θα κάνει Μαύρο Πάσχα!

Αυτό το αδίστακτο και κυνικό προς το λαό, πρόσωπο, φανερώνει ένα κράτος σκληρής δεξιάς…

Ο Λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά ή ο λαός δεν θα ξεχάσει τη Δεξιά του Μητσοτάκη; Αυτά τα Γκάλοπ που έβγαζαν την Κυβέρνηση 10 μονάδες μπροστά και τώρα το γυρίζουν ότι είναι με 3-4 μονάδες μπροστά σφύζουν από αντικειμενικότητα;… Θυμηθείτε πόσο έδιναν οι ίδιοι τον ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ το 2019 και πήρε 32%. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό που παρουσιάζεται σήμερα στον ελληνικό λαό είναι ένα αδίστακτο, ένα κυνικό πρόσωπο σκληρής και αντιλαϊκής δεξιάς. Το αν στη συνέχεια θα καταφέρουν να γυρίσουν το εις βάρος τους κλίμα, αυτό μένει να το δούμε. Όχι βέβαια με ανακοινώσεις του τύπου της αύξησης του κατώτατου μισθού, το οποίο είναι κοροϊδία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε ελεύθερη πτώση, αυτό το βλέπουν οι πάντες, μόνο κομματόσκυλα που πάσχουν από παρωπιδισμό δεν το βλέπουν. Στο χέρι της είναι να το γυρίσει, γυρίζει όμως; Είπαμε, αυτό θα το δούμε στην πορεία μιας και όπως όλα δείχνουν … βαίνομεν προς εκλογάς!

Μου ζητήσατε να σχολιάσω την χειρονομία Τρυφωνίδη-Ακόμα και η αυτοίκανοποίηση ανολοκλήρωτη…

Κάποτε μια πολύ γλυκιά ύπαρξη μου είχε πει με ένα πολύ θηλυκό στυλ , αφού τη διέκοψα σε μία συνάντηση που είχαμε, ενώ μιλούσε:”Αχ Κύριε Σπύρο δεν με αφήνετε να ολοκληρώσω.” αυτό που τη ρώτησα ήταν: “Εδώ μπροστά μας θα ολοκληρώσεις;” Θα περιμένατε να σχολιάσω αρνητικά τη χειρονομία που έκανε στη συνάντηση με τους Ενεργούς πολίτες για το θέμα της μεταφοράς του Πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα, στα Γιάννενα, έτσι δεν είναι; Έκανε με το χέρι του τη χειρονομία πως γίνεται το πέος για να εκσπερματώσει, ο Γιώργος και η άλλη λιποθύμησε από τα γέλια. Ναι οι Καθωσπρεπισμοί μας μάραναν σε τούτον τον τόπο. Δεν τον σχολιάζω αρνητικά γιατί  με όσα έχει τραβήξει ο χιλιοταλαιπωρημένος τόπος μας, εγώ στη θέση του, μπορεί να ξεκούμπωνα το παντελόνι μου και να τον χτυπούσα με μανία στο αναλόγιο! Ο Τομεάρχης λοιπόν δεν κατακρίνει  για τη χειρονομία και για τον τρόπο που εκφράστηκε. Για άλλα τον κατακρίνει. Ο Γιώργος Τρυφωνίδης έκανε τόσα χρόνια βουλευτής νομού Πρεβέζης, έκανε και γενικός γραμματέας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έφερε ποτέ στην Πρέβεζα ένα τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ένα Πανεπιστημιακό τμήμα; Έστω ένα τμήμα ΤΕΙ βρε παιδί μου! Και κάτι άλλο. Μην αφήνουμε αιχμές για τους τοπικούς φορείς όταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Για τον νόμο Κεραμέως που ευθύνεται αποκλειστικά για όλη αυτή την κατάσταση όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα; Τίποτα; Άχνα;Τσιμουδιά; Δυστυχώς στο θέμα του Πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας, το Υπουργείο παιδείας συμπεριφέρεται με χυδαίο τρόπο στους αιρετούς μας, αφού δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε ραντεβού για να τους συναντήσει. Άρα Χυδαίος δεν είναι ο Γιώργος Τρυφωνίδης, χυδαίο είναι το υπουργείο παιδείας!  Πάντως για τα μηχανογραφικά στο Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής αναφέρεται φέτος έδρα η Πρέβεζα. Σχεδιάζουν να μας πάρουν το τμήμα μετά τις εκλογές και να το πάνε στα Γιάννενα; Κάτσε να δούμε πρώτα αν θα είναι κυβέρνηση και μας το παίρνουν ή – για να χρησιμοποιήσω την Τρυφωνίδεια διάλεκτο- μας τον παίρνουν! Αγαπητέ Γιώργο από το υπουργείο παιδείας η συμπεριφορά προς τον τόπο μας, δείχνει ακόμα και την αυτοϊκανοποίηση να είναι ανολοκλήρωτη.

Ο Στέργιος Γιαννάκης έκανε επιμήκυνση…

Αμέσως οι πονηρές όταν ακούνε για μέγεθος να σπεύσουν να διαβάσουν τι… πρόστυχα γράφει ο Τομεάρχης. Ο εκλεκτός συμπολίτης μας και εξαιρετικός στη δουλειά του Σπύρος Γκανίας, γιατί όπως και να το κάνουμε έχει κι ένα μπόι ο Στέργιος, πήρε ένα παντελόνι του βουλευτή, για να το επιμηκύνει, άντε για να το μακρύνει, για να μη σας μπαίνουν πονηρές σκέψεις. Μπροστά σε μία ακόμη κατάρρευση αξιών, πολιτικάντηδων, ψευτών, ανίκανων, οσφυοκαμπτών, ο Στέργιος Γιαννάκης ξεχωρίζει για το ήθος του, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, είναι αξιοπρεπής και όσες φορές και να εκτεθεί ο κόσμος θα του δίνει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, γιατί απλά είναι ο …Στέργιος. Ξέρετε πολλούς πολιτικούς σε αυτή τη χώρα να τους αποκαλούν με το μικρό τους όνομα οι πολίτες; Αυτό λοιπόν το λουλούδι που ξεκίνησε από τα χαμηλά κοινωνικά στρώμματα, που δημιούργησε, που βοήθησε και βοηθά, είναι ο βουλευτής μας. Αρνείται πεισματικά να κάνει εκπτώσεις πολιτικαντισμού και αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι, τέτοιου είδους … επαφές! Οι εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο του Στέργιου, δεν υπάρχουν αλλού. Ο Πανάγαθος Θεός να τον έχει πάντα καλά!

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει αγάπη, Ειρήνη, υγεία, τύχη και Ανάσταση-Ανάταση σε όλους τους ΤΟΜείς! 

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα