Πέμπτη, 25/04/2024 | 07:00

Κώστας Γαβρόγλου από την Πρέβεζα: Μια έδρα σχολής με δύο τμήματα;

765 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2022, 6:25 μμ | 0 σχόλια

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ του δήμου Πρέβεζας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας διοργάνωσαν ανοιχτή προσυνεδριακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέματα τα πολιτικά επίδικα της εποχής μας και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Παιδεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη , 31 Μαρτίου και ώρα 08:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Όαση» του Δήμου Πρέβεζας με κεντρικούς ομιλητές τον Κώστα Γαβρόγλου ,πρώην Υπουργό Παιδείας και την Μερόπη Τζούφη, Βουλευτή Ιωαννίνων και αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στον επίλογο της προσυνεδριακής εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ξανά ο πρώην υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και αναφέρθηκε στο ζήτημα του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής της Πρέβεζας.

“Καμια φορά γίνεται ένα μικρό λάθος όπου αναφερόμαστε στη δική μας μεταρρύθμιση ότι ανωτατοποιήσαμε τα ΤΕΙ, δεν είναι σωστό. Τα ΤΕΙ ήταν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από το 2001 . Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτύπησε με μανία το οικοσύστημα των πανεπιστημίων. Για τα ερευνητικά κέντρα δεν έκανε τίποτα. Στα Γιάννενα πασχίζουν και τα στελεχώνουν με τα δικά τους χρήματα και κατάφεραν να σταθούν στα πόδια. Διετή προγράμματα σπουδών από την πρώτη μέρα τα υπονόμευσαν. Αν στην Πρέβεζα είχαμε δύο διετή προγράμματα σπουδών, ένα ερευνητικό Ινστιτούτο, ένα αίτημα ενδεχομένως για ένα δεύτερο τμήμα , θα ήταν πολύ δύσκολο και για τους καθηγητές να πάρουν απόφαση. Εγώ δεν τους δικαιολογώ, αλλά πρέπει να σκεφτούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν αυτό. Μισούσαν την Πρέβεζα; Κι εκεί έρχεται ένα άλλο σοβαρότατο ερώτημα. Η τοπική αυτοδιοίκηση τι είχε κάνει; Μία κοινωνία αν θέλει να κρατήσει ένα τμήμα, πρέπει να δείξει ότι θέλει να το κρατήσει. Βεβαίως ο νόμος Κεραμέως, αλλά να καταδικάσουμε και τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε τέτοιου είδους πράγματα. Κι εδώ να πούμε τι έκανε η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έβαλε ούτε ένα λεωφορείο για να πάνε τα παιδιά να τρώνε που είναι στην άλλη άκρη της Πρέβεζας, αν κατάλαβα καλά. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν βλέπω κάτι εναντίον της Πρέβεζας, όσο βλέπω κάτι υπέρ του Πανεπιστημίου, με τη λογική του πανεπιστημίου. Εδώ βεβαίως ζημιώνεται η Πρέβεζα δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία. Ας έρθουμε στο αύριο, αν γίνουμε εμείς κυβέρνηση, εγώ από τόσες δεκαετίες που έχω εμπειρία από τα πανεπιστήμια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να…ξεκάνεις, πράγματα που έγιναν. Εδώ πρέπει να καθίσουμε όλοι να δούμε μία έδρα σχολής με δύο τμήματα; ένα τμήμα με πέντε διετή; Θερινά σχολεία; Να κάνουμε ένα οικοσύστημα-πρόταση και προς την πολιτεία και προς το Πανεπιστήμιο, μπορείτε να το σηκώσετε αυτό; Να το κάνουμε στην Πρέβεζα. Το λέω γιατί δεν θέλω να θεωρήσετε έναν λαϊκισμό ότι θα γίνει, θα το φέρουμε πίσω. Είναι μια ευκαιρία για μας εδώ τοπικά, εγώ το έχω πει είμαι πάντα στη διάθεσή σας, να έρθουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και αναπτυξιακό. Έχουμε πολλές δυνατότητες εδώ. Εγώ είμαι στη διάθεσή σας να έρθω να δουλέψουμε μερόνυχτα για να το κάνουμε” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα