Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:02

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αποστολής του Δήμου στη Γερμανία

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2022, 11:28 πμ | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στο Σβέρτε και την ευρύτερη περιοχή της Ρηνανίας Βεστφαλίας με στόχο την προβολή της πόλης και την ενίσχυση της συνεργασίας.
Ο Δήμαρχος είχε ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ενημερωθεί, να συζητήσει και να ανταλλάξει εμπειρίες με στελέχη των δημοτικών επιχειρήσεων της πόλης Σβέρτε.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ντόρτνμουντ, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με τη δραστήρια Ελληνο-ορθόδοξη κοινότητα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, καθώς και με την ηγεσία της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης.

 

Η αποστολή του δήμου Ιωαννιτών επισκέφθηκε και το Ντίσελντορφ. Εκεί έγινε δεκτή από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. ΚοΪνη και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τη μεγάλη ελληνική κοινότητα της περιοχής αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου. Ακολούθησε επίσημη ξενάγηση στο γερμανικό Μουσείο Μνήμης και επίσκεψη στην Εβραϊκή Κοινότητα και Συναγωγή του Ντίσελντορφ. Η επίσκεψη έκλεισε με τη συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών και Ηπειρωτικών Κοινοτήτων και Συλλόγων, όπου και έγινε αναλυτική συζήτηση για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.
Η επίσκεψη στη Γερμανία την οποία και επιμελήθηκε η ‘Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση είχε ως στόχο στο πλαίσιο της ενεργούς Διπλωματίας Πόλεων που υλοποιεί ο δήμος Ιωαννιτών να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα και το προφίλ εξωστρέφειας της πόλης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα