Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:05

Θανάσης Καββαδάς: «700.000 ευρώ για σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών»

552 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2022, 6:34 μμ | 0 σχόλια

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, η απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης ύψους 706.895,75 ευρώ για έργα συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου και σχολείων της Λευκάδας, σε συνέχεια συνάντησης που είχε μαζί του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά:
α) Αναβάθμιση – βελτίωση αύλειων χώρων σε νηπιαγωγεία του Δήμου Λευκάδας.
β) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων.
γ) Συντήρηση και επισκευή τουαλετών στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Λευκάδας.
Τα έργα είχε συμπεριλάβει ο Δήμος Λευκάδας στις προτεραιότητες προς υλοποίηση μέσω του Προγράμματος «Αντ.Τρίτσης», για τις οποίες προετοίμασε και κατέθεσε τα σχετικά τεχνικά δελτία.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«3 ακόμα σημαντικά έργα για τη Λευκάδα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά, έπειτα από την υπογραφή της απόφασης για τη σχετική χρηματοδότηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ.Στέλιο Πέτσα.
Μετά από μια σειρά εγκρίσεων, σήμερα υπεγράφη η χρηματοδότηση με πάνω από 700.000 ευρώ έργων για τη συντήρηση αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων, για τα οποία ο Δήμος Λευκάδας εκπόνησε μελέτες και κατέθεσε τεχνικά δελτία – και σήμερα εγκρίθηκαν από το Υπουργείο.
Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Αν.Υπουργό, κ.Πέτσα, για τη σταθερή και συνεπή στήριξή του στα αιτήματά μας. Μία στήριξη η οποία βεβαίως καθίσταται δυνατή χάρη στη στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης να ενισχύσει την αυτοδιοίκηση με το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό που ξεκίνησε στα 2,5 δις και αυτή τη στιγμή, με την προσθήκη πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όταν υπάρχει καλή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, ωφελημένοι βγαίνουν οι πολίτες. Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε τα έργα που έχει ανάγκη η Λευκάδα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα