Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:36

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

555 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2022, 2:25 μμ | 0 σχόλια

 

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου ξεκίνησε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας για το 2022. Ήδη συμμετείχε –ως συνεκθέτης με τον Ε.Ο.Τ.- σε τρεις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε δύο εκ των οποίων (Τελ Αβίβ και Βελιγράδι) σε συνέχεια προηγούμενων και σε μια (Βρυξέλλες), που φέτος την ενέταξε στο σχεδιασμό της.

Θετικές προσδοκίες από τις Βρυξέλλες

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Salon des Vacances», εντάσσεται στην επιλογή του Βελγίου ως μιας νέας αγοράς «στόχου» μετά από αυτή της Ολλανδίας (Κάτω Χώρες), καθώς το προφίλ του εν δυνάμει επισκέπτη που αναζητά θάλασσα και ορεινά τοπία, ταιριάζει στην Ήπειρο. Το άνοιγμα στη νέα αγορά της Benalux, είχε προετοιμαστεί από την Περιφέρεια τον περασμένο χρόνο, όταν υλοποίησε δράσεις προς αυτό τον στόχο σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, όπως ήταν η συμμετοχή της στην πλατφόρμα www.linktogreece.com και την παρουσίαση μέσω webinar και μέσω της ίδιας πλατφόρμας, του προορισμού «Ήπειρος», σε ζωντανή σύνδεση, στις 4 Νοεμβρίου 2021. Επίσης έχουν προγραμματιστεί τα επόμενα βήματα της άνοιξης , τα οποία περιλαμβάνουν τόσο τη συμμετοχή δημοσιογράφων του Βελγίου και της Ολλανδίας στη 2η Συνδυαστική Εκστρατεία που θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο του 2022, όσο και την πραγματοποίηση της 1ης Προωθητικής Δράσης στις Βρυξέλλες το Μάιο του 2022.
Στα χαρακτηριστικά του κοινού που επισκέφτηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης στις Βρυξέλλες, καταγράφεται το ενδιαφέρον μεμονωμένων, κατά βάση, επισκεπτών που αναζητούσαν νέους προορισμούς, ακόμη και για το φετινό καλοκαίρι, και η Ήπειρος φαίνεται ότι με συστηματική δουλειά και συνεργασίες, μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο.
Επίσης ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών μαθητικών ηλικιών έδειξε ότι δύναται να αποτελέσει έναν επιμέρους στόχο, αφού εκτός των καλοκαιρινών διακοπών, άλλες δύο φορές το έτος (Οκτώβριο και Φεβρουάριο) έχουν διακοπή των μαθημάτων.
Παράλληλα, και στα πλαίσια της Ηπειρώτικης φιλοξενίας, το ενημερωτικό σκέλος καθώς και αυτό των προγραμματισμένων επαφών, τα στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού που συμμετείχαν στην έκθεση προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά ηπειρωτικά προϊόντα των εταιρειών AMVRELIA KONTODIMAS «ΚΟΝΣΣΕΡΒΟΛΙΑ ΑΡΤΑΣ Π.Γ.Ε.» και «ZOINOS Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου Α.Ε.».
Μεταξύ άλλων επισκεπτών, την αισιοδοξία τους για το μέλλον του τουρισμού στην Ήπειρο, αλλά και για τα ως τώρα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, εξέφρασαν τόσο ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος όσο και ο Πρόξενος κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της Διευθύντριας Τουρισμού κας Ιουλίας Μαρκούλα ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση της Δ/ντριας για στήριξη της προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου για άνοιγμα της νέας αγοράς του Βελγίου.
Τέλος τα συγχαρητήριά τους προς την αποστολή της Ηπείρου επέδωσαν η Διευθύντρια και η Υποδιευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών για τον μεθοδικό τρόπο προβολής της Ηπείρου.
Την αποστολή στις Βρυξέλλες αποτελούσαν η Ιουλία Μαρκούλα Δ/ντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, ο Ηλίας Γκαρτζονίκας Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και η Δέσποινα Σιαμπίρη στέλεχος Περιφέρειας Ηπείρου.

Ανοδικές οι τάσεις για τουρίστες από Σερβία

Η αγορά της Σερβίας, είναι μια από τις αναδυόμενες για την Ήπειρο τουριστική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Σέρβους τουρίστες έχει ουσιαστικά την αφετηρία του στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικότερα της Εγνατίας Οδού.
Η Περιφέρεια Ηπείρου άρχισε τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου IFT από το 2014, ενώ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2021, συμμετείχε στο διαδικτυακό Forum NEW DEAL EUROPE και όπως διαπιστώθηκε και με τη φετινή της συμμετοχή στην έκθεση στο Βελιγράδι, υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ήπειρο, κυρίως τους θερινούς μήνες.
Το περίπτερο της Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρέσβης Γεώργιος Διακοφωτάκης, ο Πρόξενος Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνικής Μειονότητας στη Σερβία Πέταρ Ραδίφτση Νατζ.
Την αποστολή στο Βελιγράδι αποτελούσαν ο Γεώργιος Ψωμάς και ο Ιωάννης Γεωργαλής, στελέχη της ΠΕ Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στα πλαίσια των συνεργασιών της Περιφέρειας με φορείς και πρόσωπα του τουρισμού του τόπου στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στις Βρυξέλλες φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και του Επιμελητήριο Ιωαννίνων και στο Βελιγράδι του Δήμου Πάργας.

Σταθερός προορισμός η Ήπειρος για τους Ισραηλινούς

Αυξημένος είναι και φέτος ο αναμενόμενος αριθμός τουριστών από το Ισραήλ. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου 2022. Το Ισραήλ είναι μια αγορά –«στόχος» με πολύ θετικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία μεθοδικά από το 2008 προβάλλει συνεχώς τις περιοχές της στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. που είναι η μοναδική στη χώρα.
Το σταντ της Περιφέρειας Ηπείρου- η οποία φιλοξενήθηκε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ.- επισκέφθηκε πλήθος Ισραηλινών επισκεπτών με ενδιαφέροντα για διάφορες μορφές τουρισμού, ενώ ένας σημαντικός αριθμός τους εκδήλωσε την πρόθεσή του για άμεσο προγραμματισμό ταξιδιού. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στην αποστολή της Ηπείρου, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας, συμμετείχαν και επιχειρηματίες του τουρισμού που είχαν σημαντικές και άμεσες επαφές με Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες. Στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε και εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων.
Το περίπτερο του ΕΟΤ και το σταντ της Περιφέρειας Ηπείρου- στο οποίο τους υποδέχτηκαν τα υπηρεσιακά της στελέχη Σωτήρης Λώλης και Βίκυ Ηγουμενίδου- επισκέφθηκαν οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδος και Ισραήλ. Βασίλης Κικίλιας και Yoel Razvozov, αντίστοιχα, οι οποίοι- μεταξύ άλλων- αναφέρθηκαν και στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο φιλικές χώρες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα