Σάββατο, 20/04/2024 | 02:52

ΣΥΡΙΖΑ: Ανέβηκαν οι τόνοι, αποδοκιμάστηκε ο Τσακαλώτος- Ως υπουργός δεν βοήθησε σε τίποτα τον τόπο μας!

907 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2022, 9:24 μμ | 0 σχόλια

 

Ο άνθρωπος που ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Πρέβεζας πήρε περίπου…300 ψήφους και με την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, εξελέγη στην Αθήνα και έγινε υπουργός, αποδείχθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χωρίς την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Και κυρίως; Οι πολιτικές του απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκουν ανταπόκριση!

Εξυπακούεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πρεβεζάνος που διετέλεσε τσάρος της Ελληνικής οικονομίας δεν βοήθησε ποτέ και σε τίποτα στο νομό Πρέβεζας.

Η «Ομπρέλα» των Φίλη, Τσακαλώτου, Βούτση και Σκουρλέτη πρότεινε ο πρόεδρος να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή – Ένταση κατά την ομιλία Βίτσα, ο Τσακαλώτος πήρε εκτάκτως τον λόγο και αποδοκιμάστηκε από συνέδρους – Η πρόταση Τσίπρα πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία
Εσωκομματικές τριβές προκάλεσε «με το καλημέρα» η τροπολογία που κατέθεσαν τα 14 στελέχη της «Ομπρέλας» αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από την οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, δόθηκε ο λόγος σε έναν από τους 14 υπογράφοντες, δηλαδή τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, για να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με την τροπολογία της «Ομπρέλας».

Εκπροσωπώντας όλους τους υπογράφοντες της τροπολογίας, ο κ. Βίτσας ζήτησε δύο ψηφοφορίες, δηλαδή οι ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή να διαχωριστούν:

• σε άλλη κάλπη από όπου ψηφίζεται ο πρόεδρος

• σε άλλη κάλπη από όπου και πως ψηφίζεται η Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα, στη διάρκεια της τοποθέτησής του υπήρξε αντίδραση από πλευράς ενός συνέδρου, με την προεδρεύουσα, Όλγα Γεροβασίλη να τον διακόπτει, δίνοντας και πάλι το λόγο στον κ. Βίτσα.

 

Στη συνέχεια, καθώς επιχειρούνταν να δρομολογηθούν τα διαδικαστικά της αυριανής ψηφοφορίας, ζήτησε το λόγο και ανέβηκε στο βήμα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (που υπογράφει την τροπολογία), διαφωνώντας με την προτεινόμενη διαδικασία για την αυριανή κάλπη.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι πακέτο», ανέφερε για την αυριανή ψηφοφορία, ο κ. Τσακαλώτος, περιγράφοντας ως παράδειγμα πως «αυτό που μας κάνει η Νέα Δημοκρατία», δηλαδή να φέρνει ρυθμίσεις και θετικές (σ.σ. για τον ΣΥΡΙΖΑ) και αρνητικές στο ίδιο νομοσχέδιο, να μην γίνει στην ψηφοφορία. Αυτό «δεν θα το κάνουμε στο κόμμα μας» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ακόμα ότι είναι «μη σωστό να πρέπει να το ψηφίσουμε πακέτο, γιατί μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις».

Τότε το λόγο έλαβε ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, περιγράφοντας ότι δεν πρόκειται για διαδικαστικό θέμα, αφού δεν πρόκειται για μια λογιστική λογική, αλλά «με μία ενιαία πρόταση του Προέδρου», ότι δηλαδή είναι «αυτονόητο δικαίωμα του συνόλου των μελών να ψηφίζουν για να εκλέγουν την ηγεσία του κόμματος». Στην ίδια κατεύθυνση, δεν νοείται κατά οποιονδήποτε τρόπο διάσπαση αυτής της διαδικασίας, σημείωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας πως είναι «αμιγώς πολιτικό το πρόβλημα», δηλαδή «πρόταση ενιαία ή πρόταση σπασμένη».

Συντριπτική υπεροχή Τσίπρα

Για το λόγο αυτό, η προεδρεύουσα, Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τους Συνέδρους σε ψηφοφορία για το αν θα στηθούν ενιαία κάλπη ή δύο διαφορετικές, με την πλειοψηφία του σώματος να ψηφίζει συντριπτικά, με ανάταση της κάρτας, υπέρ της πρότασης Τσίπρα.

Ήταν ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι στον Τσακαλώτο και τη μειοψηφία και μια συντριπτική στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα