Κυριακή, 29/01/2023 | 14:31

Ο θηλυκός Βασιλαετός “Αρτεμισία” Ταξίδεψε από την Αυστρία και έφτασε στον Αμβρακικό κόλπο

504 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2022, 9:49 πμ | 0 σχόλια

Το ταξίδι της “Αρτεμισίας” ενός θηλυκού Βασιλαετού ξεκίνησε από την Αυστρία, συνεχίστηκε στον Αμβρακικό Κόλπο κι από κει σε όλη την Ευρώπη
Το εντυπωσιακό ταξίδι ενός θηλυκού Βασιλαετού με το όνομα Αρτεμισία , το οποίο περιλαμβάνει και τα φιλόξενα νερά του Αμβρακικού , αποτύπωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.
Η Αρτεμισία γεννήθηκε στη Αυστρία το 2021 και σημάνθηκε με πομπό από τον οποίο και διαπιστώθηκε ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ταξίδεψε στη μισή Ευρώπη.
Ο θηλυκός Βασιλαετός βρήκε ιδανικό τόπο για να ξεχειμωνιάσει στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ δεν δίστασε να περιπλανηθεί και νοτιότερα επισκεπτόμενη τη δυτική Πελοπόννησο, ακόμη και τη Ζάκυνθο!
Αρχές Μαρτίου επέστρεψε στην Αυστρία και από κει μέσω Τσεχία και Γερμανία επισκέφθηκε την Ολλανδία, ενώ στο Λουξεμβούργο η παρουσία της “σήμανε” συναγερμό αφού πρώτη φορά καταγράφεται Βασιλαετός στη μικροσκοπική αυτή χώρα.
Η Αρτεμισία έφτασε και στη Γαλλία και συνεχίζει τη διαδρομή της αφού σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία οι Βασιλαετοί όπως και όλα τα μεγάλα αρπακτικά, αργούν να φτάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής και έως τότε ταξιδεύουν μακριά κι ανακαλύπτουν τον κόσμο.

ΠΗΓΗ-φωτο: δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα