Πέμπτη, 25/04/2024 | 00:57

Μεγάλη ικανοποίηση στο Δήμο Πρέβεζας: Προέγκριση Δημοπράτησης για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα

1021 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/04/2022, 3:47 μμ | 0 σχόλια

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ασφαλώς η προέγκριση Δημοπράτησης του έργου “Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα”, γεγονός για το οποίο υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον Δήμο Πρέβεζας και στον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.

 

Είναι ένα έργο που έρχεται με καθυστέρηση …18 ετών, αφού προσπάθειες για το συγκεκριμένο έργο, γίνονταν από Δημοτικές αρχές Πρέβεζας από το…2004.

Το έγγραφο προέγκριση της Δημοπράτησης  του έργου “διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα” έφτασε από την Ειδική υπηρεσία διαχείρησης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου στον Δήμο Πρέβεζας, όσο για τον προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.850.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αναδείξει τον εξωτερικό χώρο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, με πλακόστρωτο, με ηλεκτροφωτισμούς, θα τονιστεί προς τους Δημότες και τους Επισκέπτες η επί σειρά ετών κρυμμένη ομορφιά του κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

Επίσης, θα γίνουν καθαρισμοί του κάστρου, διαμόρφωση και καθαρισμοί των τοιχίων.

Συνολικά στο έργο προβλέπονται αξιοσημείωτες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν όλες τις πλευρές του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, από τη “Σκοπιά” μέχρι την άλλη πλευρά που φτάνει προς το πολιτιστικό κέντρο “ΌΑΣΗ” του Δήμου Πρέβεζας.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ικανοποίηση στον δήμο Πρέβεζας, αφού πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που έχει προέκταση και στο τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας.

Σπύρος Πλέουρας

φωτό:  wikipedia Νίκος Καράμπελας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα