Πέμπτη, 18/04/2024 | 04:18

ΕΛΜΕ: Αναπάντητα ερωτήματα για τις αυθαίρετες εκτιμήσεις του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας

455 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2022, 8:44 πμ | 0 σχόλια

 

Τη Δευτέρα, 18-04-2022, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, οι Διευθυντές του 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, πλήθος εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων συγκεντρώθηκαν στη ΔΔΕ Πρέβεζας, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και να ζητήσουν εξηγήσεις σχετικά με τον Πίνακα Κενών & Πλεονασμάτων των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Πρέβεζας και τον χαρακτηρισμό συναδέλφων ως υπεράριθμων. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν εξηγήσεις για τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο έγινε από τη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας η εκτίμηση ότι το 2ο και το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας θα λειτουργήσουν με 2 τμήματα στην Α Γυμνασίου το καθένα για το προσεχές σχολικό έτος.
Με τις τοποθετήσεις τους, ο Διευθυντής της ΔΔΕ και Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πρέβεζας, εκτός από το να πλέξουν το εγκώμιο του εαυτού τους, καμία απάντηση δεν έδωσαν στα ερωτήματα που τέθηκαν.
Ερωτάται, λοιπόν, ξανά η ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας:
A. Με βάση ποια αντικειμενικά στοιχεία τροποποιήθηκαν οι εκτιμήσεις των Διευθυντών του 2ου και 4ου Γυμνασίου για τη λειτουργία της Α Γυμνασίου των σχολείων τους για το σχ. έτος 2022-2023; Συγκεκριμένα, γιατί η εκτίμηση για 3 τμήματα Α Γυμνασίου σε καθένα από τα σχολεία μετατράπηκε σε εκτίμηση για 2 τμήματα, από τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός μαθητών που θα φοιτήσει στη συγκεκριμένη τάξη επαρκεί για τη λειτουργία όλων των Γυμνασίων της πόλης με 3 τμήματα και μάλιστα είναι μεγαλύτερος από την περσινή χρονιά, όπου τα σχολεία λειτούργησαν με 3 τμήματα Α Γυμνασίου;
B. Ο Διευθυντής της ΔΔΕ εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι όλα τα Γυμνάσια της πόλης της Πρέβεζας θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2022-2023 με 3 τμήματα Α Γυμνασίου. Εφόσον, λοιπόν, υπάρχει αυτή η βεβαιότητα για τη λειτουργία των σχολείων, για ποιο λόγο αποτυπώθηκε στον Πίνακα Κενών/Πλεονασμάτων η (αντιφατική με τα λεγόμενά του) εκτίμηση για τη λειτουργία του 2ου και του 4ου Γυμνασίου με 2 τμήματα στην Α Τάξη;
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας αιτείται:
1. Την έγγραφη και εμπεριστατωμένη απάντησή στα παραπάνω ερωτήματα σε ευλόγως σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές είναι σε εξέλιξη και επηρεάζουν την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων.
2. Την άμεση διόρθωση και ανακοινοποίηση του Πίνακα Κενών/Πλεονασμάτων και του Ονομαστικού Πίνακα Υπεράριθμων εκπαιδευτικών, με βάση τους Πίνακες που απέστειλαν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου/ισσας που θίγονται τα συμφέροντά του και θα τους στηρίξει σε κάθε κίνησή τους για υπηρεσιακή αποκατάσταση.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα