Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:42

O Δήμος Πρέβεζας αποκτά τη δική του εφαρμογή “έξυπνης” πόλης

601 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2022, 4:52 μμ | 0 σχόλια

Τη δική του θέση στη λίστα των “έξυπνων” πόλεων θα έχει πολύ σύντομα ο Δήμος Πρέβεζας μέσω μιας ειδικής “πλατφόρμας” εξατομικευμένης πλατφόρμας λογισμικού έξυπνης πόλης σε υπολογιστικό νέφος, για τη λήψη, συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.
H “πλατφόρμα” θα λειτουργήσει μέσω της εταιρείας Dotsoft στη διεύθυνση https://preveza.smartiscity.gr/ ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 και ανέρχεται στις 202.120,00 ευρώ.
Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , υπάρχει προβολή της εφαρμογής από την ανάδοχο εταιρία, ενώ στην υλοποίηση πιλοτικών δράσεων και εφαρμογών έξυπνης πόλης περιλαμβάνονται:
1. Κέντρο Διαχείρισης και Παρακολούθησης της Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Πρέβεζας.
Αυτό θα συλλέγει όλα τα απαραίτητα κυκλοφοριακά δεδομένα ώστε να εξυπηρετούνται οι μετακινούμενοι (μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ενημέρωσης/συμμετοχής) αλλά και οι φορείς λήψης αποφάσεων έχοντας στην διάθεσή τους μια πλούσια βάση κυκλοφοριακών δεδομένων προς αξιοποίηση αλλά και την άμεση επαφή με τους μετακινούμενους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών.
2. Σύστημα Διαχείρισης στόλου οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων
Η προτεινόμενη λύση θα να αποθηκεύει όλα τα δεδομένα στην πλατφόρμα έξυπνης πόλης και θα πραγματοποιεί σχετική ανάλυση που αφορά στη δραστηριότητα του στόλου των οχημάτων στα οποία έχουν εγκατασταθεί φορητές συσκευές παρακολούθησης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η παροχή ανοικτών δεδομένων, δηλαδή δεδομένα που είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου από τους πολίτες (σε στατιστική αναπαράσταση).
3. Σύστημα Διαχείριση ενέργειας που αφορά σε Δημοτικό Φωτισμό
Η προτεινόμενη πλατφόρμα θα αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσιες υποδομές και κτίρια. Θα πρέπει να ενσωματώνει μια ολιστική προσέγγιση για την διαχείριση των ενεργειακών δεδομένων και των επιπρόσθετων πληροφοριών που θα συλλέγονται.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα