Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:42

500 δέντρα περισσότερα στο Δήμο Ιωαννιτών

411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2022, 2:26 μμ | 0 σχόλια

Πεντακόσια δέντρα περισσότερα μετρά από σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για μία μεγάλη δράση δεντροφύτευσης που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος και την συνδρομή δεκάδων εθελοντών.
Τα δέντρα διατέθηκαν δωρεάν από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του «Μνημονίου Συνεργασίας» και συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών σε δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Φύτευση μεταξύ άλλων έγινε στις ακόλουθες περιοχές: Πάρκο Γηροκομείου, Πάρκο Λακκωμάτων, Αθλητικό Κέντρο και Λόφος Κιάφας, Λόφος Ψιλή Γορίτσα, Παραλίμνια περιοχή, στις Δημοτικές Ενότητες του Λεκανοπεδίου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.


«Προχωρήσαμε όλοι μαζί σε μία δενδροφύτευση σε όλη την έκταση του Δήμου για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους. Είχαμε την χαρά την ανταποκριθούν όλες οι περιβαλλοντικές εθελοντικές οργανώσεις και οι σχολικές μονάδες. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι η πόλη αναπτύσσει κουλτούρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Του χρόνου θα επαναλάβουμε την δράση ώστε η πόλη να γίνει πιο πράσινη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.
Απηύθυνε έκκληση σε όλους να σεβαστούν τα δέντρα που φυτεύθηκαν ενώ από το Δήμο και τους εθελοντές θα υπάρξει μέριμνα τους επόμενους μήνες για το πότισμα και την περιποίησή τους.
«Η εκπαίδευση και τα σχολεία μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να αναπτυχθεί περιβαλλοντική συνείδηση. Τα δάση και το φυσικό περιβάλλον είναι ο πλούτος μας» είπε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης.
Ο Δημήτρης Γκόλας, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κοινότητας για την αύξηση του πρασίνου σημειώνοντας ότι τα 500 δέντρα που φυτεύθηκαν στα Γιάννενα προστίθενται στο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αναστάσιος Ποντίκης έκανε λόγο για μια εξαιρετική προσπάθεια καθώς τα δέντρα εμπλουτίζουν το οικοσύστημα. «Για μας τους μελισσοκόμους τα δέντρα είναι η πηγή του εισοδήματός μας. Οφείλουμε και θέλουμε να τα προστατεύσουμε καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα