Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:43

Στην Ουκρανία επιχειρούν πλέον 150.000 Ρώσοι στρατιώτες αναφέρει το Πεντάγωνο

466 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2022, 8:15 μμ | 0 σχόλια

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ρωσία έχει πλέον αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των περίπου 150.000 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί εκτός της χώρας πριν από την εισβολή
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πλέον αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των τουλάχιστον 150.000 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί εκτός της χώρας πριν από την εισβολή, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η καλύτερη εκτίμησή μας αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων εκεί σε περίπου 100.000, είπε ο αξιωματούχος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία σε χώρες, νατοϊκούς συμμάχους.

Την άμεση αποχώρηση των Γάλλων πολιτών από την Ουκρανία ζητά το γαλλικό ΥΠΕΞ

Οι Γάλλοι πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς καθυστέρηση, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον ιστότοπό του. Πρόσθεσε ότι η γαλλική πρεσβεία στην Ουκρανία, η οποία έχει μεταφερθεί τώρα στη δυτική πόλη Λβιβ, θα παραμείνει σε λειτουργία.

ΠΗΓΗ-φωτο: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα