Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:39

Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Πεθαίνουμε;» ρώτησε τους γιατρούς – Με τι τον δηλητηρίασαν

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2022, 2:27 μμ | 0 σχόλια

Η αγωνία του Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι ουσίες που, πιθανολογείται, ότι τον δηλητηρίασαν έρχονται στο φως. Ο Ρώσος μεγιστάνας φέρεται να δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας, στο Κίεβο, στις αρχές Μαρτίου.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε είτε από χλωροπικρίνη (Chloropicrin), ουσία που χρησιμοποιούνταν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε από χαμηλή δόση Novichok, την ουσία δηλαδή με την οποία δηλητηριάστηκε ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και δολοφονήθηκε ο Σεργκέι Σκρίπαν, στη Βρετανία.

 

Ειδικοί που εξετάζουν το… θρίλερ της δηλητηρίασης του Ρομάν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τη Daily Mail, υποστήριξαν ότι τα συμπτώματα που εμφάνισε παραπέμπουν σε μια από τις δύο αυτές ουσίες. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ερευνητή, Christo Grozev, επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε η χλωροπικρίνη σε βάρος του απερχόμενου ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Ο Αμπράμοβιτς, αφότου εμφάνισε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους New York Times φέρεται να ρώτησε τον γιατρό που τον εξέταζε: «Πεθαίνουμε;». Δεν αποκλείεται η όποια ουσία χρησιμοποιήθηκε να την έβαλαν σε σοκολάτα ή νερό, αφού μονό αυτό έφαγαν και ήπιαν οι άνθρωποι που εμφάνισαν τα συμπτώματα.

 

 

Ο ίδιος καθώς και άλλοι Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα αδιαθεσίας και προσωρινής τύφλωσης, ύστερα από συνάντηση με τους Ρώσους εκπροσώπους, στις αρχές Μαρτίου στο Κίεβο, με την υπόθεση να έρχεται στο φως από τη Wall Street Journal αλλά να μην επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ ή την Ουκρανία.

Μια θεωρία για τη φερόμενη δηλητηρίαση είναι ότι οι άνθρωποι κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελαν να διαταράξουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες και να παρατείνουν τον πόλεμο.

Σε συνέντευξή του, ο Grozev είπε ότι όλοι οι ειδικοί είχαν συμφωνήσει ότι η πιο πιθανή πηγή των συμπτωμάτων τους ήταν η χλωροπικρίνη, η ουσία χημικού πολέμου που χρησιμοποιήθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε μείνει απόθεμα και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλοι οι ειδικοί που επικοινώνησαν μαζί τους, μελέτησαν τις φωτογραφίες τους και έκαναν προσωπικές εκτιμήσεις. Είπαν ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, ούτε τροφική δηλητηρίαση, ούτε αλλεργία. Εκτίμησαν πως ήταν είτε Chloropicrin είτε κάποια άλλη ουσία», είπε. Όλοι τους, σημείωσε, συμφώνησαν ότι μπορεί να είναι Chloropicrin η ουσία της δηλητηρίασης γιατί αυτό δίνει όλα τα συμπτώματα που εμφάνισαν ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές.

Επίσης, «όλοι συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος για να ανιχνευθεί η ουσία ήταν να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους σε ένα εργαστήριο ή να στείλουν δείγμα αίματος σε ένα εργαστήριο με μέσα για τον εντοπισμό χημικών πολέμου». Εκτίμησε ωστόσο ότι δύσκολα θα μάθει κανείς την αλήθεια.

Ο Grozev ανέφερε ότι η πιθανολογούμενη επίθεση στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν μια προειδοποίηση προς τον δισεκατομμυριούχο και άλλους να μην προδώσουν το Κρεμλίνο.

Πηγή: Daily Mail

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα