Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:18

Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή επιτροπή ισότητας των φύλων: 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

620 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2022, 1:57 μμ | 0 σχόλια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 4.3.2022
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8Η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Σε ένα περιβάλλον πολύ ιδιαίτερο στο οποίο συνεχίζει η πανδημία, και με την αβεβαιότητα του πολέμου στην Ουκρανία από την Ρωσική εισβολή, καλούμαστε να θυμηθούμε και να αναγνωρίζουμε τους αγώνες των γυναικών αρχικά στην Νέα Υόρκη, και διαχρονικά παντού, για Ισα δικαιώματα, σεβασμό των γυναικών, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσες αμοιβές, ενίσχυση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς και ανέλιξη αυτών σε θέσεις ευθύνης, τόσο επίκαιρα και σήμερα αυτά τα θέματα.
Ο Ο.Η.Ε καθιέρωσε το 1957 την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση των αγώνων των γυναικών.
Ο ρόλος της γυναίκας πολλαπλός σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, επιστήμων, αγρότισσα, νοικοκυρά. Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους .
Το 2021, και δυστυχώς συνεχίζεται, ήταν μία χρονιά στην Χώρα μας με πολλά αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος των γυναικών.
Οι γυναίκες είναι εύκολα θύματα, καταγγέλλουμε την Εμφυλη βία κάθε μορφής, και από όπου και αν προέρχεται και δυστυχώς δεν ξεχωρίζει σε κοινωνικό η μορφωτικό επίπεδο.
Η ΠΕΠΙΣ των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου με συνεχείς δράσεις για όλες τις γυναίκες και τις μετανάστριες και τις πρόσφυγες, είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Συμβουλευτικά κέντρα, Ξενώνες φιλοξενίας, Δικ. Σύλλογοι, Τμήμα ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ηπειρο, γυναικείες οργανώσεις για την ανάδειξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Φυσικά ασχολούμαστε και με τα παιδιά των οικογενειών που βιώνουν περιστατικά βίας. Δεν ξεχνάμε πως ο ψυχισμός των παιδιών είναι ευάλωτος, και ως αυριανοί υγιείς πολίτες της κοινωνίας πρέπει να τύχουν εξειδικευμένης υποστήριξης και βοήθειας.
Ευελπιστώντας στην μετά COVID εποχή σε σύντομο χρόνο, αισιοδοξούμε να επικρατήσει η Ειρήνη και η Λογική στις εμπόλεμες περιοχές, έτσι ώστε κάθε πολίτης και ειδικά οι γυναίκες να συνεχίσουν την ζωή τους στην καθημερινότητα με Ισότητα, Αξιοπρέπεια και Σεβασμό αναπτύσσοντας τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους χωρίς φόβο, σε ένα σταθερό και καλύτερο παρόν, και με όραμα για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα