Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:00

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη

529 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2022, 2:32 μμ | 0 σχόλια

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία, στην περιοχή Σαριγιέρ, στην Κωνσταντινούπολη.

Στις πρώτες δηλώσεις τους στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας”, με τον Ερντογάν να απαντά: “θα τα συζητήσουμε όλα”.

Στη συνέχεια, η συζήτηση έγινε πιο… ανάλαφρη με τους δυο τους να σχολιάζουν το γεγονός ότι δεν φορούσαν γραβάτες. “Το κανω πάντα… η χαλαρή ενδυμασία προσφέρεται για πιο σοβαρές συζητήσεις”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο αν θα πάρει καφέ ή τσάι με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά “μια χαρά είναι το νεράκι”, αλλά και να προσθέτει: “Εκτός κι αν πάρετε εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω κι εγώ”.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αναμένεται να έχει διάρκεια δύο ωρών, με το βασικό θέμα της ατζέντας να μην είναι άλλο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι εικόνες από το γεύμα
Στις πρώτες εικόνες από το γεύμα που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποδέχεται τον κ. Μητσοτάκη και συνομιλούν με χαλαρή διάθεση, με τον Ερντογάν του δείχνει τη θέα στο Βόσπορο. Αμέσως μετά, οι δύο ηγέτες… παίρνουν τις θέσεις τους για το γεύμα.

ΠΗΓΗ newsit.gr -φωτογραφίες : ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα