Τετάρτη, 24/04/2024 | 13:39

Καρναβαλικό ξεφάντωμα στους δρόμους της Πάτρας -στην Πρέβεζα η αστυνομία είναι… τυπική!

1100 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2022, 4:08 μμ | 0 σχόλια

“Στιγμές και εικόνες από τις διοργανώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού προ πανδημίας θύμισαν αυτές που εκτυλίχθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παρότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές δεν δίστασαν να ντυθούν αποκριάτικα και να κατέβουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, διασκεδάζοντας με τη ψυχή τους.

Πλατεία Γεωργίου και Ρήγα Φεραίου όπως ήταν λογικό είχαν την τιμητική τους, ενώ και στα περισσότερα καταστήματα εστίασης δεν έπεφτε… καρφίτσα.

Ύστερα από το 2020, όταν και το καρναβάλι της Πάτρας γιορτάστηκε έστω και με περιορισμούς, αυτό του 2022 απέδειξε πως ο θεσμός δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ξεθωριάσει, όταν έχει στο πλευρό του αμέτρητους ντόπιους και επισκέπτες που το αγαπούν και το στηρίζουν, δίνοντας του πνοή και παλμό.

Ο σοκολατοπόλεμος και το μουσικό άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού κατέβηκε στο κέντρο της Πάτρας, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, μοιράζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Οι σοκολατορίχτες έριξαν δεκάδες σοκολάτες και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το Σάββατο που έβρεχε ο κόσμος ήταν αρκετός αφού ο ήλιος έσπρωξε του Πατρινούς στο να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν την βόλτα τους, παίρνοντας μία μυρωδιά από άρωμα Πατρινού Καρναβαλιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σοκολατορίχτες όλο το περασμένο διάστημα πήγαν σε κανάλια και εκπομπές της Αθήνας, διαφημίζοντας το Πατρινό Καρναβάλι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, δείχνοντας ότι το έθιμο αυτό δεν έχει τέλος, παρά μόνο συνέχεια.” Τα αποσπάσματα κειμένων και η φωτογραφία είναι από το patrasevents.gr”

Δεν είμαι ιερόσυλος να συγκρίνω το Πατρινό Καρναβάλι με το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, σύγκριση κάνω στη συμπεριφορά των ένστολων αρχών…

Η κατάντια με την αστυνομία στην Πρέβεζα με τον θεσμό του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, είναι γνωστή εδώ και χρόνια… Πόσοι αλήθεια δε θυμόσαστε να κατεβαίνουν τα άρματα στη Λεωρφόρο Ειρήνης και να έχουμε ζητήσει από την τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία για να γίνει χωρίς προβλήματα η παρέλαση και να φτάνουμε στο σημείο να …τσακωνόμαστε με τους τροχονόμους γιατί έρχονται μισή ώρα πριν ξεκινήσει η παρέλαση και η κυκλοφορία οχημάτων γίνεται κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Αυτές τις μέρες επικοινώνησε μαζί μου κάποιος κύριος από την αστυνομία και με ενημέρωνε για το πρόστιμο κλπ σε περίπτωση παρέλασης, τον πληροφόρησα ότι υπήρχε πρόθεση για μουσικό άρμα όπως ακριβώς στο Πατρινό Καρναβάλι, όμως επέμενε. Η συμπεριφορά των ένστολων αρχών στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα ειδικοτήτων της αστυνομίας ορισμένες φορές, μόνο καλό δεν κάνουν στον θεσμό του Καρναβαλιού της Πρέβεζας, απεναντίας…

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα