Σάββατο, 20/04/2024 | 13:35

Θανάσης Καββαδάς: Στόχος η έγκριση-αδειοδότηση & χρηματοδότηση της Μαρίνας στον Αθερινό Μεγανησίου

467 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2022, 6:00 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Στόχος η έγκριση-αδειοδότηση και η χρηματοδότηση της Μαρίνας στον Αθερινό Μεγανησίου ύψους 5.500.000 ευρώ» –
Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και απασχολούν τη Λευκάδα.
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η μεγάλη επένδυση για τη μαρίνα στον Αθερινό Μεγανησίου. Ο Βουλευτής, έπειτα από συχνές επαφές με τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα και τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης, ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για την επίσπευση της έγκρισης των οριστικών μελετών, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η αδειοδότηση της μαρίνας και τα λιμενικά έργα, καθώς και η χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 5.500.000 ευρώ, ο φάκελος της οποίας έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο προς έλεγχο.
Επιπλέον, έγινε μία γενική συζήτηση για τον προγραμματισμό των δράσεων του Υπουργείου που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συζητήθηκε η προοπτική χρηματοδότησης τουριστικών επενδύσεων, όπως οι μαρίνες και η ενίσχυση νέων θεματικών μορφών τουρισμού, για παράδειγμα του αγροτουρισμού, του γαστρονομικού, περιβαλλοντικού και καταδυτικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο διαμορφώνει τις προτάσεις που θα καταθέσει προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε περίπου ενάμιση μήνα.
Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές για τον τουρισμό, με δεδομένο ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία έχουν αρχίσει να περιορίζονται και σταδιακά η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Παρά τη σκιά που ρίχνουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διεθνής ενεργειακή κρίση, η Ελλάδα εμφανίζεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις 5 κορυφαίες ως προς τη ζήτηση στα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τουριστική περίοδο που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για την οικονομία των νησιών μας. Παρόλο που οι επιπτώσεις της πανδημίας υποχωρούν, δυστυχώς οι συνθήκες που διαμορφώνονται, με τον πόλεμο και τη διεθνή οικονομική κρίση, δεν είναι ιδανικές. Γι’ αυτό θεώρησα χρήσιμη μία συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, περισσότερο για να έχω μια έγκυρη ενημέρωση για το πώς αναμένουμε να κινηθεί ο τουρισμός φέτος.
Είμαι βέβαιος ότι, μετά από μια καλή σεζόν το προηγούμενο καλοκαίρι, και φέτος θα έχουμε μία αποδοτική θερινή περίοδο και θα αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λευκάδας μεγιστοποιώντας τα οφέλη για την τοπική οικονομία και την κοινωνία.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα