Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:26

Θάνατος τριών παιδιών: Θέμα ημερών οι συλλήψεις

634 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2022, 10:19 πμ | 0 σχόλια

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, καθώς – σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA – μέχρι την Τετάρτη θα έχουν γίνει οι συλλήψεις των υπευθύνων.

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και καιρό να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και να απαντήσουν στο γιατί τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή. Η αστυνομία – σύμφωνα με το MEGA – έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο.

Οι περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, όπως αναφέρει το MEGA, συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και ερευνάται και εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε αυτό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα και -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη- έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού. Διερευνάται όμως εάν αυτές οι ουσίες, ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε το 9χρονο κοριτσάκι.

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, τονίζοντας ότι «Εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Έχει καταλήξει η αστυνομία σε ένα συμπέρασμα, προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο. Η αστυνομία ξέρει. Πέραν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων, όπως και η μαρτυρία της εργαζόμενης του νοσοκομείου.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη», συμπλήρωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά. «Για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι γιατροί δεν έχουν υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ-φωτο: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα