Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:52

Η Ουκρανία δείχνει αντιασφυξιογόνες μάσκες Ρώσων στρατιωτών που είναι αιχμάλωτοι

471 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2022, 4:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Αυτός είναι ο εξοπλισμός των “απελευθερωτών”. Σταματήστε τη Ρωσία» αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας – Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων στο Κέιβο
Με αντιασφυξιογόνες μάσκες είναι εξοπλισμένοι οι Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούν τους Ουκρανούς, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εν μέσω φόβων ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να δώσει το πράσινο φως για χρήση χημικών όπλων στην πρωτεύουσα της χώρας, οι Ουκρανοί ανέβασαν τα «πειστήρια» στο Διαδίκτυο. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο εξοπλισμός των Ρώσων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους Ουκρανούς έχει κατασχεθεί.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» γράφει χαρακτηριστικά ότι, το ουκρανικό υπουργείο μοιράστηκε τις φωτογραφίες που απεικονίζουν αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και κράνη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία είχαν μαζί τους οι Ρώσοι στρατιώτες.

«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του κόσμου είναι απάτη. Αυτός είναι ο εξοπλισμός των «απελευθερωτών». Θέλουν να ζήσουμε έτσι; Σταματήστε τη Ρωσία», υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σε μήνυμά του στο Twitter.

Ανησυχία για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων

Εκτός από τους Ουκρανούς, δυτικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να διατάξει τη χρήση χημικών όπλων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Skynews».

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει χημικά και βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, και οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Μόσχα μπορεί να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν εργαστήρια βιοπολέμου στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς «παράλογους».

ΠΗΓΗ-φωτό: protothema.gr

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα