Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:19

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ δε θα περάσει!

419 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/03/2022, 11:42 μμ | 0 σχόλια

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό κρεσέντο ενάντια στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η παντελής έλλειψη διαλόγου, ο εκφοβισμός, οι απειλές και οι επανειλημμένες προσφυγές στα δικαστήρια αποτελούν πια πάγια τακτική τους, που αποδεικνύει την αδυναμία να πείσουν με επιχειρήματα για τις πολιτικές που ακολουθούν.
Το αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής τους τακτικής ήταν η «αξιοποίηση» του νόμου Χατζηδάκη προκειμένου να απαγορεύσουν με δικαστικές αποφάσεις στο εκπαιδευτικό κίνημα να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του. Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου και με βάση τις κυρώσεις που προβλέπονται στον νόμο Κεραμέως, αποφάσισε και στις 2 ΓΣ που πραγματοποιήθηκαν να σταματήσει την απεργία αποχή και να συνεχίσει με κινηματικές δράσεις τον αγώνα, προκειμένου να προφυλαχτεί ο κλάδος από τις αδιανόητες κυρώσεις του ν.4823/21.
Όμως, ούτε η πρωτοφανής απαγόρευση ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, όπως αυτό της απεργίας, δεν ικανοποίησε τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ. Με έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, απόδειξη της τιμωρητικής διάθεσης ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται, ενεργοποιείται η ποινή της αναστολής κάθε εξέλιξης σε 114 διευθυντές/ντριες α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, που δεν κατέθεσαν εκθέσεις αποτίμησης για το προηγούμενο σχολικό έτος.
Η κίνηση αυτή του ΥΠΑΙΘ είναι μία ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων και της εκπαιδευτικής κοινότητας που με τους αγώνες της ανέδειξε τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και αποδόμησε την επικοινωνιακή «κανονικότητα», που μάταια προσπαθεί να προβάλλει το υπουργείο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στηρίζει απόλυτα τους διευθυντές που διώκονται, καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘ για την άκρως αντιδημοκρατική κίνησή του, και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο που επιβάλλει τις κυρώσεις αυτές.
Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης!

 

Δελτίο τύπου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθυντή Δ.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να ενημερωθεί για το θεσμικό πλαίσιο και την υπάρχουσα κατάσταση στον Νομό μας, όσον αφορά τους/τις αναπληρωτές/τριες με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας οι οποίοι προσλήφθηκαν, για να καλύψουν κενά συναδέλφων που δημιουργούνται λόγω Covid-19. Μεταξύ άλλων, τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καλύπτουν πάγιες λειτουργικές ανάγκες, και διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στον Νομό μας. Ο Διευθυντής ΔΕ ενημέρωσε το ΔΣ για το νομικό πλαίσιο υπό το οποίο προσλήφθηκαν οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές και τόνισε ότι θα αιτηθεί γραπτώς οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ για τη διοικητική διαχείριση της ανωτέρω κατάστασης.

Το ΔΣ διατύπωσε τους προβληματι¬σμούς του και την έντονη αντίθεσή του στο συγκεκριμένο φαινόμενο. Εκφράζουμε σφοδρή αποδοκιμασία στους θεσμούς του τριμηνίτη αναπληρωτή/τριας και του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, που παγιώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον ελαστικής σχέσης εργασίας και ομηρίας των εργαζομένων, τη στιγμή που κάθε χρόνο τα πάγια κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα