Παρασκευή, 19/04/2024 | 05:50

«Εκκαθαρίσεις» στη Ρωσία: Συνελήφθη από την FSB ο Στρατηγός Gavrilov, υποδιευθυντής της Εθνικής Φρουράς

538 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2022, 5:13 μμ | 0 σχόλια

Το ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως τον σχεδίαζε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πλέον κοινό μυστικό.

Δεν είναι μόνον οι απώλειες ανωτάτων αξιωματικών – τουλάχιστον 4 έχουν «εξουδετερωθεί» στο μέτωπο – ούτε μόνον οι απώλειες εξοπλισμού. Φαίνεται πως η Ρωσία είναι αντιμέτωπη και με ένα «εσωτερικό μέτωπο».

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Gristo Grozev ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, επικαλούμενος ανεξάρτητες πηγές, ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας FSB στη Ρωσία συνέλαβε τον υποδιευθυντή της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Roman Gavrilov.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB. Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», γράφει ο Γκρόζεφ.

Οι λόγοι της κράτησης δεν είναι ακόμη γνωστοί. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι συνελήφθη για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών», ενώ δύο άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι έκανε «σπάταλη χρήση καυσίμων», με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά άρματα μάχης να «μένουν στη μέση του δρόμου» από καύσιμα, όπως έχουν δείξει πολλά βίντεο των ουκρανικών δυνάμεων.

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε τι ακριβώς θα οδηγήσει η εκκαθάριση / αναδιάταξη στην κορυφή των δυνάμεων ασφαλείας, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναμφίβολα αναγνωρίζει την κρίση που περνάει αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθειά που αλλάζει στρατηγούς κατά την διάρκεια πολέμου – μία καθόλου σωστή πρακτική», σχολιάζει ο ερευνητής δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, ο επικεφαλής του κλάδου πληροφοριών εξωτερικού της FSB, Σεργκέι Μπεσέντα και ο υποδιευθυντής από το Τμήμα Επιχειρησιακών Πληροφοριών βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: Onalert.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα