Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:41

«Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία προς τη Λευκορωσία» είπε ο Λουκασένκο

435 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2022, 2:47 μμ | 0 σχόλια

Η Ρωσία προεφέρει στην Ουκρανία μια «απόλυτα αποδεκτή επιλογή συμφωνίας και μπορεί ακόμα και σήμερα να υπάρξει θετική κατάληξη», είπε ο ηγέτης της Λευκορωσίας
Για τουλάχιστον δύο εκτοξεύσεις πυραύλων Tochka-U από το έδαφος της Ουκρανίας προς τη Λευκορωσία, έκανε λόγο ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Την περασμένη εβδομάδα εκτόξευσαν δύο πυραύλους. Τουλάχιστον δύο πύραυλοι Tochka-U προς το έδαφος της Λευκορωσίας. Ευτυχώς, καταφέραμε να τους ρίξουμε», είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το πρακτορείο BelTA.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος συνέχισε, λέγοντας πως στις 23-24 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία σχεδίαζε να χτυπήσει από τέσσερα σημεία τη Λευκορωσία και ότι «παραβιάζει τα σύνορά της με αεροσκάφη».

«Εάν μας προκαλούν συνεχώς, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε. Αλλά είμαι πρακτικά πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με την Ουκρανία», είπε ο Λουκασένκο.

Ακόμη, ανέφερε πως η Ρωσία προεφέρει στην Ουκρανία μια «απόλυτα αποδεκτή επιλογή συμφωνίας και μπορεί ακόμα και σήμερα να υπάρξει θετική κατάληξη». «Εάν οι Ουκρανοί δεν συμφωνήσουν, τότε θα πρέπει σύντομα να παραδοθούν» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ-φωτό: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα