Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:50

Διοικητής του Πούτιν σκοτώθηκε στην ενέδρα των Ουκρανών στο κομβόι

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2022, 4:30 μμ | 0 σχόλια

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία, καθώς όπως όλα δείχνουν οι Ρώσοι εμφανίζουν κινητικότητα προκειμένου να εξαπολύσουν τη μεγάλη τους επίθεση στο Κίεβο.

Τα στρατεύματα του Κρεμλίνου εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις κοντά στο Κίεβο την Τετάρτη -μία μέσω της πολιορκημένης δυτικής πόλης Ιρπίν και άλλη μέσω της ανατολικής συνοικίας Μπροβαρί.

Τα στρατεύματα του Πούτιν τοποθετούν στρατιωτικό εξοπλισμό σε αγροκτήματα και μέσα σε κτίρια κατοικιών στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ, δήλωσε ο στρατός της Ουκρανίας. Στο νότο, Ρώσοι με πολιτικά ρούχα προελαύνουν στην πόλη Mykolaiv, ένα ναυπηγικό κέντρο της Μαύρης Θάλασσας με 500.000 ανθρώπους, ανέφερε. Ο ουκρανικός στρατός, εν τω μεταξύ, δημιουργεί άμυνες σε πόλεις στο βορρά, το νότο και τα ανατολικά, και οι δυνάμεις γύρω από το Κίεβο «κρατούν τη γραμμή» ενάντια στη ρωσική επίθεση, δήλωσαν οι αρχές.

Την ίδια ώρα η μεγάλη φάλαγγα των ρωσικών τεθωρακισμένων εμφανίζεται να οδεύει προς το Κίεβο. Ωστόσο, μετά από πολλές ημέρες ακινησίας της φάλαγγας, οι Ουκρανοί υποστήριξαν σήμερα πως βομβάρδισαν το συγκεκριμένο κομβόι σε ενέδρα. Μάλιστα όπως λένε οι Ουκρανοί ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης, σκοτώθηκε στην ενέδρα αυτή. Οι ίδιες μεταδόσεις έδειξαν ότι η στήλη υπέστη σοβαρές απώλειες, με ένα άρμα και ένα τεθωρακισμένο όχημα να καταστραφούν.

Εν τω μεταξύ, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση στο Ίρπιν και αντεπιτίθενται το πρωί της Πέμπτης με τις μάχες να βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη. «Η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά γενικά μπορούμε να πούμε ότι ο ουκρανικός στρατός αντεπιτέθηκε κοντά στο Κίεβο», είπε. «Δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες», είπε.

Οι συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν καρέ – καρέ το περιστατικό κάνουν το γύρο των social media, ενώ έχει αναρτηθεί και στον λογαριασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter. Μάλιστα στο Telegram αναφέρεται πως η ουκρανική επίθεση στη ρωσική φάλαγγα σημειώθηκε χθες Τετάρτη.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα