Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:14

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Ο Λόγος στη Γυναίκα

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/03/2022, 2:28 μμ | 0 σχόλια

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για το μήνα Μάρτιο παρουσιάζει τον κύκλο μονολόγων Ο Λόγος στη Γυναίκα. Στη συνέχεια του θεματικού τριπτύχου Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του «Καμπέρειου» θεάτρου. Στις 11 και 12 Μαρτίου (Παρασκευή & Σάββατο) παρουσιάζει το μονόλογο «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη και στις 18 & 19 Μαρτίου (Παρασκευή & Σάββατο) τους μονολόγους «Φροσύνη» και «Πασού» αντίστοιχα σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα.
• «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα»
Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.
Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ακολουθήσει μετά την παράσταση κουβέντα με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό πάνω στη θεματική της ισότητας και των δικαιωμάτων της γυναίκας.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Ερμηνεύουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 21:30’
• «Φροσύνη» / «Πασού»
Μια ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει δύο μονολόγους, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Κοινό τους σημείο: ο έρωτάς τους για τον ίδιο άντρα. Η γυναίκα-θρύλος των Ιωαννίνων και η ηθική αυτουργός του πνιγμού της ζωντανεύουν από την Σύνθια Μπατσή, εξιστορώντας η καθεμία τη δική της πλευρά και ξεδιπλώνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Η «Φροσύνη» και η «Πασού», έρχονται να ρίξουν φως σε μια σκληρή, αμφιλεγόμενη, αλλά αληθινή ιστορία.
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας
Ερμηνεία: Σύνθια Μπάτση
Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 21:30’

Πληροφορίες που αφορούν και τις δύο θεατρικές παραγωγές:
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, ώρες 9:00- 15:00).
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, 7€ φοιτητικό, 3 ευρώ ανέργων και ΑΜΕΑ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα πάνω στη θεατρική τέχνη διοργανώνοντας σεμινάριο υποκριτικής με τον σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη και την ηθοποιό Αιμιλία Βάλβη. Το διήμερο σεμινάριο (3 ώρες / ημέρα) με τίτλο ΣΚΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ «ΦΥΣΙΚΟ» ΣΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΞΟ» απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε χορευτές και σε εκπαιδευτικούς.
Πληροφορίες για το σεμινάριο υποκριτικής
Ημέρες / Τόπος διεξαγωγής: 12 & 13 Μαρτίου (Σάββατο & Κυριακή) / «Καμπέρειο» θέατρο / Ώρες: 12:00- 15:00
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, ώρες 9:00- 15:00) και στο e-mail: diperiftheat@ioannina.gr

 

 

 

 

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΔΗΠΕΘΕ για να σας δώσουμε τα στοιχεία των συντελεστών για τυχόν συνεντεύξεις που θέλετε να πραγματοποιήσετε στα μέσα που εκπροσωπείτε.
e-mail: diperiftheat@ioannina.gr
τηλ. : 2651073233

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα