Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:49

Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας

353 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2022, 9:37 πμ | 0 σχόλια

Θέμα: «Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας»

Ανακοινώθηκαν στις 18 Μαρτίου οι γενικές μεταθέσεις του έτους 2022, οι οποίες για δεύτερη συνεχή χρονιά έγιναν χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, μέσα σε μια ομίχλη αδιαφάνειας χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι υπηρεσιακές μεταβολές γίνονται από «δοτά» και απόλυτα ελεγχόμενα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς η Υπουργός Παιδείας αγνόησε το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών που δεν πήραν μέρος στις εκλογές-παρωδία του Νοεμβρίου 2020 και συνεχίζει να θεωρεί ότι οι εκλογές, παρά την αποχή του 90% των εκπαιδευτικών, έχουν νομιμοποίηση.
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων, επίκεινται οι υπηρεσιακές μεταβολές σε κάθε ΠΥΣΔΕ με την ανακοίνωση των οργανικών κενών και πλεονασμάτων, τον χαρακτηρισμό των υπεράριθμων και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων. Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας οφείλει να αναδείξει εκ νέου την κατάφωρη αδικία που υπέστησαν στις υπηρεσιακές μεταβολές του 2021 οι εκπαιδευτικοί του (πρώην) 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας, το οποίο μετατράπηκε σε Πρότυπο. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, οι συνάδελφοι να απωλέσουν τις οργανικές τους θέσεις, παρά τις, εν γνώσει του, ψευδείς προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθυντή Δ.Ε. πριν έναν χρόνο, ενώ, κατά παράβαση του Νόμου, δεν τους δόθηκε η δυνατότητα από το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι σε νέες οργανικές θέσεις, με συνέπεια να εκπέσουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να απωλέσουν εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών. Επί έναν χρόνο σχεδόν το ΥΠΑΙΘ κωφεύει για το συγκεκριμένο ζήτημα που συνιστά ωμή παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς δεν έχει μέχρι σήμερα απαντήσει στην από 21-05-2021 αίτηση ανάκλησης που υπέβαλαν 14 συνάδελφοι. Η εξέλιξη αυτή, η οποία υποθήκευσε το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων, ήταν αποτέλεσμα της εν κρυπτώ μετατροπής του σχολείου σε Πρότυπο από το ΥΠΑΙΘ, έπειτα από την εισήγηση του Διευθυντή Δ.Ε. που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό για πολλές εβδομάδες, και της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίστηκαν από το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και τον Διευθυντή Δ.Ε., ο οποίος γνώριζε για τη μετατροπή του σχολείου πριν την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών. Περαιτέρω, ο Διευθυντής Δ.Ε. αγνόησε εντολή του προϊσταμένου του για την εκ νέου υποβολή πρότασης οργανικών τοποθετήσεων και προχώρησε σε τοποθετήσεις που μέχρι και σήμερα είναι νομικά αίολες, καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση του αρμοδίου οργάνου για τη συγκεκριμένη κατηγορία τοποθετήσεων. Το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και ο Διευθυντής Δ.Ε. έχουν παραβιάσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, καθώς και τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου και της αμεροληψίας των οργάνων διοίκησης. Οι δε κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας προφανώς και δεν έχουν καμία αξία για τα εν λόγω διοικητικά όργανα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας απαιτεί την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων, έστω και έναν χρόνο μετά, καθώς πλήρη αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει έπειτα από τα τετελεσμένα του τρέχοντος υπηρεσιακού έτους, και ζητά από το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να προχωρήσει ως διοικητικό όργανο στην εφαρμογή του Νόμου και στην αναίρεση των παράνομων αποφάσεων που έλαβε κατά τις υπηρεσιακές μεταβολές του 2021.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα