Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:57

Αντιπολεμικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

344 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2022, 11:59 πμ | 0 σχόλια

Θέμα: «Όχι στον πόλεμο! Ναι στην ειρήνη!»
Τα προειδοποιητικά τύμπανα του πολέμου έπαψαν και ηχούν πια οι πολεμικές σειρήνες, σκιαγραφώντας ένα ζοφερό περιβάλλον για την Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ ήδη οι απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι εκατοντάδες και οι εκτοπισμένοι και εκδιωγμένοι από τα σπίτια τους ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Σε αυτούς τους εξαιρετικά ρευστούς και επικίνδυνους καιρούς, νιώθουμε την ανάγκη:
• Να καταδικάσουμε απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας που βάλλει κατά της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας.
• Να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε επεκτατική διάθεση και κίνηση από κάθε κράτος και διεθνή οργανισμό που επιχειρεί να αναθεωρήσει, γεωπολιτικά και στρατιωτικά, δεδομένα, συνθήκες και σύνορα. Τέτοιες κινήσεις, διανθισμένες με νεοεθνικισμούς και θρησκευτικό φανατισμό, διαμορφώνουν ένα αβέβαιο και επισφαλές διεθνές περιβάλλον.
• Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να συνδράμει στην ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη των προσφύγων και όλων των ανθρώπων που πλήττονται από τις οδυνηρές επιπτώσεις του πολέμου και να απέχει από οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή.
• Να αναλάβει πρωτοβουλίες η χώρα μας, ώστε, στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών, να εξευρεθεί εδώ και τώρα διπλωματική επίλυση της κρίσης και να αποκατασταθεί η ειρήνη.
Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί την Παρασκευή 11/03/2022 και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας (Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας κ.ά.) σε συνάντηση, προκειμένου να συνδιοργανωθεί άμεσα αντιπολεμική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα