Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:30

Σταδιακή μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη από τον Δήμο Πάργας

573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2022, 4:10 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκίζας επισκέφτηκαν την 4η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec» όπου παρουσιάζονται νέες προτάσεις σχετικά με τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που θα καθιστά την Πάργα ένα «πράσινο Δήμο».

Με την σημαντική συμμετοχή των δημοτών πραγματοποιούνται δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης (συσκευασίες, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, toner κ.α.), την εξοικονόμηση ενέργειας, την διαμόρφωση χώρων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με την δημιουργία Πράσινου Σημείου – Πράσινών γωνιών και την πιλοτική υπογειοποίηση κάδων που είναι σε εξέλιξη, καθώς το έργο που αφορά την ηλεκτροκίνηση στον Δήμο που δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα από το σύνολο των δράσεων αυτών που χρηματοδοτούνται ήδη από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ο Δήμος Πάργας προσπαθεί να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη και προσφέροντας του αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα