Παρασκευή, 26/04/2024 | 18:42

Πρέβεζα: Για να μη θρηνήσουμε θύματα-Ας κάνουμε τα αυτονόητα

1483 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2022, 12:54 μμ | 0 σχόλια

 

Ευθύνη των τοπικών αρχών είναι μεταξύ άλλων και να προλαβαίνουν δυσάρεστες και τραγικές εξελίξεις. Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής στον κόμβο του Φόρου στην Πρέβεζα, δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και οφείλεται  μάλλον σε Θεία παρέμβαση το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια οι Δημότες Πρέβεζας της περιοχής έχουν εκφράσει τα πέρα για πέρα δίκαια παράπονά τους, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

 

Μιλάμε για το κεντρικό σημείο της Πρέβεζας, για την πύλη εσόδου και εξόδου των επισκεπτών της περιοχής μας. Το ότι απουσιάζουν οι διαβάσεις παρά τον μεγάλο όγκο διέλευσης οχημάτων και πεζών, ασφαλώς δεν πρόκειται για ζήτημα αισθητικής, αλλά για ζήτημα προστασίας της ακεραιότητας των πολιτών.

Το έργο στον κόμβο του φόρου εκτελέστηκε επί δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα, που θυμίζουμε ότι για να πάρει το τότε Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την οριστική του απόφαση για τα έργα στον κόμβο του Φόρου, φιλοξένησε τις απόψεις ειδικών και συγκεκριμένα συγκοινωνιολόγων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Είναι απορίας άξιο πως τόσα χρόνια μετά, απουσιάζουν οι προβλεπόμενες από τη μελέτη διαβάσεις και νησίδες στους παράπλευρους δρόμους στον κόμβο του Φόρου. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν καταβάλλει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την εισφορά σε γη και χρήμα, το ζήτημα για άγνωστους λόγους, δεν έχει προχωρήσει. Μία ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι προς τον δήμο Πρέβεζας έχει παραδοθεί και η μελέτη και το τοπογραφικό για να προχωρήσει η διαδικασία. Κι όμως ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην παραπάνω κατεύθυνση.

Στο 2022 λοιπόν και ούτε οι έξι διαβάσεις, έχουν γίνει, ούτε χώροι πρασίνου στην οδό Σελευκείας ούτε και πεζοδρόμια έχουν κατασκευαστεί, ζητήματα που η μελέτη προβλέπει και σαφώς θα έδιναν λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα βοηθούσαν και τους πεζούς, αλλά και τους καταστηματάρχες, αλλά και τους γιατρούς, που έχουν τα ιατρεία τους σε αυτή την περιοχή της Πρέβεζας.

Ένα άλλο θέμα αναφορικά με τον κόμβο του Φόρου είναι ο ελλιπής φωτισμός και εκεί επιβάλεται παρέμβαση!

Πέρασαν 9 χρόνια και από τη Δημοτική αρχή Μπαΐλη έγινε ένα υπέροχο… τίποτα στο Κομβικό αυτό σημείο της πόλης της Πρέβεζας.

Η δική μου αίσθηση είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας του Νίκου Γεωργάκου δεν θα ακολουθήσει την “πεπατημένη” της προηγούμενης δημοτικής αρχής και μιλάμε για παρεμβάσεις που δεν έχουν και τεράστιο κόστος.

Εκφράζω λοπόν δημόσια την πεποίθηση ότι ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και οι συνεργάτες του, θα δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει. Το εάν θα διαψευστεί η εκτίμησή μου, είναι κάτι που θα φανεί.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα