Σάββατο, 20/04/2024 | 04:59

Το ερώτημα που αιωρείται στην Πρέβεζα: Οπαδική βία ή… ανοησία;

750 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/02/2022, 3:26 μμ | 0 σχόλια

Είχαμε ένα περιστατικό που συζητιέται έντονα στην πόλη της Πρέβεζας, από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το μεσημέρι στην συμβολή της Λεωφόρου Ειρήνης με την Οδό Κύπρου, 32 χρονος δέχθηκε επίθεση, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας έγινε η σχετική με το συμβάν καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο 32χρονος φορούσε μπουφάν με τα διακριτικά της ομάδας του Άρη, όταν 3 άγνωστοι που φορούσαν μπουφάν με διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Το θέμα σήκωσε μεγάλη συζήτηση στην Πρέβεζα και επειδή ούτε τους Εισαγγελείς παραστήσαμε ποτέ- αν και στα φαινόμενα άσκησης βίας είμαστε κάθετοι στις απόψεις μας-ούτε δικαστήρια στήνουμε και αυτό που κάνουμε -όπως μας έχει αναγνωριστεί χρόνια τώρα- είναι να αφουγκραζόμαστε την κοινή γνώμη.

Και στην Πρέβεζα αιωρείται το ερώτημα, πρόκειται για οπαδική βία, ή απλώς για ανοησία ειδικά για νεαρό που είχε εμπλοκή στο συγκεκριμένο επεισόδιο;

Υπάρχει η μία πλευρά που λέει, είναι οπαδική βία και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες του επεισοδίου, γατί τέτοια φαινόμνενα πρέπει να εκλείψουν και υπάρχει και η άλλη άποψη.

Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για ανοησία νεαρού εκ των δραστών που δεν έχει δώσει στο παρελθόν τέτοια σημάδια και είναι ένας φιλήσυχος κατά τα άλλα νέος.
Η ίδια πλευρά αφενός δεν δικαιολογεί την πράξη του ενός νεαρού εκ των δραστών από την Ήπειρο, αφετέρου όμως για μια ανοησία ή ακόμα και για τη συμμόρφωσή του, δεν απαιτείται η εξόντωσή του.

Εσείς τι λέτε πρόκειται για οπαδική βία ή απλώς για μια ανοησία νεαρού που παρασύρθηκε και έκανε ένα μεγάλο λάθος;

Αυτές τις μέρες έχω ακούσει και τις δύο πλευρές για να είμαι ειλικρινής, ωστόσο το ερώτημα αιωρείται: Οπαδική βία ή ανοησία;

Σπύρος Πλέουρας

Η φωτογραφία είναι από τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας το 2018 στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα