Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:23

Τεχνικό Κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας στο Γ.Α.Κ. Λευκάδας για καταγραφή & άμεση επισκευή του κτιρίου

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/02/2022, 6:34 μμ | 0 σχόλια

Τεχνικό Κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας για καταγραφή και άμεση επισκευή του κτιρίου

Τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας, προκειμένου να καταγράψει τα διαχρονικά προβλήματα και να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες επισκευές. Η επίσκεψη του κλιμακίου ήρθε έπειτα από σχετική υπόσχεση που είχε δώσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, στο Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, σε συνάντησή τους στις 13 Ιανουαρίου.


Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Μετά την επίσκεψή μου στις αρχές Ιανουαρίου στο Ιστορικό Αρχείο της Λευκάδας, με αφορμή την πλημμύρα που σημειώθηκε και που απείλησε την ακεραιότητα του Αρχείου, ανέλαβα την πρωτοβουλία να μεταφέρω τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που διαπίστωσα στην Υπουργό Παιδείας, και να της ζητήσω να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο για την καταγραφή των προβλημάτων και την επισκευή του κτιρίου. Η Υπουργός, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, ανταποκρίθηκε άμεσα και σήμερα τεχνικό κλιμάκιο κατέγραψε τις ανάγκες ώστε να προχωρήσουν οι επισκευές, καθώς υπάρχει διαθέσιμο και το σχετικό κονδύλι.
Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για το 3ο σημαντικότερο και πληρέστερο Αρχείο της Ελλάδας, και ευελπιστώ ότι, έπειτα από τις αναγκαίες εργασίες, το πολύτιμο υλικό θα είναι ασφαλές και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν το έργο τους σε ένα περιβάλλον καταλληλότερο και για τους ίδιους και για το Αρχείο μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα