Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:05

Τα έκανε σαλάτα ο Γεωργάκος για το Πανεπιστημιακό τμήμα: Εκτός τόπου και χρόνου!

1037 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2022, 7:43 μμ | 0 σχόλια

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2021 με θέμα συζήτησης: “Συζήτηση και έκδοση απόφασης αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής
και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην πόλη της Πρέβεζας και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα των επόμενων 30 ημερών
σύμφωνα με το Αρ. 10 του Ν.4485/2017 όπως τροπ. με την Παρ. 2, Αρ.191 του Ν.4823/2021 όπως ισχύει σήμερα.”

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε μια αρχική τοποθέτηση η οποία ήταν τουλάχιστον… ατυχής! Αφού καλωσόρισε τους δύο βουλευτές, απευθυνόμενος στον Στέργιο Γιαννάκη είπε: “Είχες την ευθύνη της εκπροσώπησης της κυβερνητικής πολιτικής.” ενώ για τον κ. Μπάρκα μίλησε για την ιδιότητά του

Άρχισε να μοιράζει ευθύνες όπου…έβρισκε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά τορπιλίζοντας την ενότητα…

Ως σύγχρονος “Νέρωνας” ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, αντί να κάνει έκκληση ενότητας από όλους τους φορείς σε όποιο κομματικό χώρο κι αν ανήκουν, με τα λεγόμενά του έκανε αφενός επικίνδυνη κομματικοποίηση των γεγονότων, αφετέρου επέρριψε ευθύνες όπου ήθελε… Η αρχική τοποθέτηση για τη μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής, έδειχνε ένα φοβισμένο πολιτικό πρόσωπο που ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλους, έψαχνε τη δική του πολιτική επιβίωση, που κατά τη γνώμη μας δεν περνά από το συγκεκριμένο ζήτημα. Κομματικοποίησε το θέμα, διαστρέβλωσε τη δήλωση του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη και φάνηκε να είναι εκτός τόπου, χρόνου, ίσως και εποχής! Ο Γεωργάκος τα έκανε… σαλάτα όπως λέει ο λαός!


Για τον Χρήστο Μπαίλη και τη Δημοτική του αρχή

Για τη συγχώνευση των δύο τημάτων ΤΕΙ σε ένα είπε: “Τότε δεν είχε την ευθύνη αλλά ούτε τη δυναμική αποτροπής ο τότε δήμαρχος κ. Μπαίλης και η τότε δημοτική αρχή”

Για τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα

“Απόφαση επί των ημερών της δικής σας κυβέρνησης κ. Μπάρκα όπου διατελέσατε και υπουργός αλλά και ως διαχρονικό πρωτοκλασσάτο στέλεχος που είσαστε και ήσασταν στο πλευρό του πρωθυπουργού, θα μπορούσατε να είχατε παρέμβει δυναμικά για την ουσιαστική του αναβάθμιση, όπως αντίστοιχα έχετε πράξει και σε άλλες περιπτώσεις όπως και στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα.

Από τις ευθύνες που έριξε έστω και εμμέσως δεν γλίτωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας…
Προσπαθώντας να αποποιηθεί και την παραμικρή ευθύνη που μπορεί να του αποδοθεί ίσως για τη συνολική του μέχρι σήμερα αδράνεια σχεδόν σε όλα τα ζητήματα τόνισε : “Κάθε ευθύνη που το 2018 το ΤΕΙ Πρέβεζας ευνουχίστηκε διοικητικά και αναπτυξιακά βρίσκεται αποκλειστικά στην τότε δημοτική και περιφερειακή αρχή.” Ποιός ήταν δήμαρχος τότε; Ο Χρήστος Μπαίλης, ποιός ήταν τότε Περιφερειάρχης; Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, ποιός ήταν Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας; Ο Στράτος Ιωάννου.


Προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι για αυτά που είπε…

Στη συνέχεια προφανώς για να χρυσώσει το χάπι ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε: “Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι σε κάθε συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου στάθηκε μαζί μας και δίνοντας τη μάχη ως Πρεβεζάνος κα ως περιφέρεια Ηπείρου, στο πλευρό μας.”

Δε δίστασε ακόμα και να διαστρεβλώσει τη δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη…

Το χειρότερο από όλα, ήταν η διαστρέβλωση της δήλωσης του κυβερνητικού βουλευτή του νομού Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη για το Πανεπιστημιακό τμήμα. “Στο κλείσιμο των φορέων σε υψηλό επίπεδο της εκπροσώπησης του κυβερνητικού βουλευτή, ως εκπρόσωπος της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και έχοντας τον ρόλο όπως ξεκάθαρα τόνισε στη σύντομη μα δυναμική του τόποθέτηση στα μέσα δικτύωσης ότι μετά από διαχρονικές προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάθε βαθμού, πλέον έφτασε η δική του ώρα να μιλήσει στο κεντρικό επίπεδο και να μην επιτρέψει σε κυβερνητικό επίπεδο, να γίνει πράξει η απόφαση της συγκλήτου.” είπε ο κ. Γεωργάκος, διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του βουλευτή και δείτε αν έχει καμία σχέση με όσα είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Στέργιος Γιαννάκης: “Παρά την ομόφωνη διεκδίκηση ΟΛΩΝ των Φορέων του Νομού μας, παρά την πάνδημη τοποθέτηση της κοινωνίας, παρά τις πολλές και σε όλα τα επίπεδα δράσεις των Αιρετών μας εκπροσώπων, παρά και τις δικές μου παρεμβάσεις στην Βουλή, μέσω Ερωτήσεων και Αναφορών για την παραμονή στην Πρέβεζα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, τελικά υπερίσχυσε το συμφέρον των καθηγητών που παράτυπα δεν μένουν στην Πρέβεζα και υπάρχει η προκλητική μεν, σεβαστή δε, γνωμοδότηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Περιμέναμε να πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο του τόπου μας, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε από τη Σύγκλητο που συντεχνιακά έκανε δεκτό το αίτημα των καθηγητών.
Εξυπακούεται ότι η γνωμοδότησή της δεν έχει οριστικό χαρακτήρα.
Η Σύγκλητος λοιπόν γνωμοδότησε και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Δεν υπάρχει τετελεσμένο.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θα πουν την τελευταία λέξη και θα δρομολογήσουν τη θετική ή αρνητική εξέλιξη.
Αυτό που δεσμεύομαι να κάνω απέναντι σε όλους τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας – γιατί για μένα αυτή είναι η μέγιστη επιλογή -είναι να δώσω το άπαν των δυνάμεών μου σε συνεργασία με όλους τους αιρετούς φορείς για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τις προθέσεις της Συγκλήτου.
Θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων για παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Χρηματοικονομικής και Λογιστικής στην Πρέβεζα.”

Δεν ήταν καθόλου καλή η αρχική τοποθέτηση για το Πανεπιστημιακό τμήμα σε σημείο που να εγείρονται ερωτηματικά για το αν πίσω από αυτές τις δηλώσεις ευθύνονται επικοινωνιολόγοι της κακιάς ώρας ή έχει ακέραια την ευθύνη ο Νίκος Γεωργάκος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα