Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:18

Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας: Όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2022, 1:20 μμ | 0 σχόλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΩΔΩΝΗΣ 47 (ισόγειο Επιμ/τηρίου Πρέβεζας)
ΤΗΛ: 26823 06925 email : ssoaeeprevezas@gmail.com ΠΡΕΒΕΖΑ 28-2-2022
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δυστυχώς βιώνουμε αυτές τις μέρες το τραγικό της εξέλιξης , ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία .
Οι συνέπειες θα είναι ανείπωτες για τους λαούς.
Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά την χώρα μας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγετε με ευθύνη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ .
Να σταματήσουν τα συγκεκριμένα πρωτοκόλλα αντίδρασης των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων με τις φρεγάτες και τα υποβρύχια , αλλά και με κάθε άλλο μέσο στην παραλογία αυτού του πολέμου που εκτυλίσσεται , σε ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο .
Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει ενεργά σ ’αυτόν το ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο , όπως έγινε στην Γιουγκοσλαβία το Αφγανιστάν , το υπερεξοπλισμένο ΙΡΑΚ με τος ΣΑΝΤΑΜ , την ΣΥΡΙΑ , την Λιβύη , πλιάτσικο που όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ .
Καλούμε την κυβέρνηση αντί για αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας , σ ‘αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο , να αναβαθμίσει τις συντάξεις μας , να μας αποδώσει ότι παράνομο μας έχει αφαιρεθεί , να αναβαθμίσει το ρόλο των αγροτών για να γίνουνε πιο ανταγωνιστικοί στον <<ευρωπαϊκό >> πρωτογενή τομέα , να αναβαθμίσει την ΛΑΡΚΟ και να μην την πουλήσει μπιτπαρά , σε << στρατηγικούς επενδυτές>> που ο ελληνικός λαός τους πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια με τα περιβόητα μνημόνια που θα μας έσωζαν , και για ορισμένους το τελευταίο μνημόνια ήταν και προοδευτικό .
Να δώσει αυξήσεις στις συντάξεις και στα μεροκάματα των παιδιών μας
Να αναβαθμίσει το υπάρχον ΕΣΥ και όχι να το απαξιώνει για να πουληθεί στους επενδυτές καρχαρίες της υγείας .
Να αναβαθμίσει τον ΕΦΚΑ για τον όποιο έχουμε πληρώσει και απαιτούμε να μην ιδιωτικοποιηθεί .
Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε την κυβέρνηση ( γιατί όποιος απαιτεί τα αυτονόητα , να έχει μια ζωή με δικαιώματα , είτε αγρότης ,μισθωτός συνταξιούχος ,επαγγελματίας υγείας , στρατιωτικός κ.τ.λ. ) οι <<αυθεντίες της ευθύνης>> μας λένε ότι δεν μπορούν να το υλοποιήσουν γιατί έχει κόστος !!!
Η συμμετοχή μας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν είναι κόστος???
Η συμμετοχή μας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν είναι κόστος με την απώλεια ανθρώπων και πιο πολύ νέων ???
Επειδή δεν θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια τους , καλούμε την << αυθεντία της ευθύνης>> να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας μας ΤΩΡΑ , σ ‘αυτόν τον αναθεωρητικό πόλεμο στην Ουκρανία , που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για χάραξη νέων συνόρων και για να μην ανοίξει και σε άλλους αναθεωρητές π.χ. γείτονες μας η όρεξη για αλλαγή συνόρων .

ΤΟ ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα