Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:34

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Πρέβεζας: Απαράδεκτη φορολόγηση των αναδρομικών με 6% τόκο

727 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/02/2022, 2:20 μμ | 0 σχόλια

Δελτίο Τύπου
Των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για την απαράδεκτη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων με 6% ΤΟΚΟ

Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Πρέβεζας εκφράζουν την αγανάκτηση τους στην απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης να ψηφίσει στην Βουλή <<Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου>> που αφορά την ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών, στην Εφορία.

Είναι γνωστό ότι όλες οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση με τις προκλητικές και απαράδεκτες αποφάσεις τους, περιέκοψαν τις 13η και 14η και τις κυρίες και επικουρικές συντάξεις. Όλα αυτά, όταν τα περασμένα χρόνια έχουν τσακίσει τις κύριες κι επικουρικές συντάξεις, έκοψαν το ΕΚΑΣ, περιόρισαν τις συντάξεις χηρείας, κατάργησαν τα πληρωμένα από τους συνταξιούχους δώρα τους. Όταν το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται, υπολογίζεται γύρω στα 8.5 δις Ευρώ για κάθε χρόνο, όπου η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει.

ΟΜΩΣ κάτω από την πίεση και την δράσης του οργανωμένου συνταξιουχικού κινήματος υποχρεώθηκαν και επέστεψαν ένα μέρος των αναδρομικών, από τα παραπάνω παρακρατηθέντα σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων με πολιτική απόφαση.

Τώρα η κυβέρνηση έρχεται με την άδικη φορολογία των αναδρομικών που καταβάλλονται μετά από αρκετά χρόνια άτοκα, σε μια περίοδο που πέραν των άλλων η ακρίβεια μας παίρνει τα υπόλοιπα να πάρει πίσω ένα μέρος από αυτά τα χρήματα.

Θα θέλαμε όμως με βαθιά συγκίνηση να την ευχαριστήσουμε που μας κάνει την ΜΕΓΑΛΗ χάρη να κάνει ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών μέχρι και 48 δόσεις . Βέβαια όσοι προσφύγουν σε αυτή την ρύθμισή θα πληρώσουν νέα επιτόκια 6% κάθε χρόνο!!! Αίσχος !!!

Αυτά τα ποσά θα έπρεπε να καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους με τον τόκο καθυστέρησης πέντε χρόνων και να μην πληρώσει κανένας φόρο .

Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει την επαίσχυντη διαδικασία, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών από όπου και αν αυτά τα ποσά προκύπτουν, αφού αυτά καταβάλλονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στους συνταξιούχους άτοκα.

Σας δηλώνουμε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα το βάλουν κάτω και με τον αγώνα τους θα διεκδικήσουν ό,τι άδικα μας έχει αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Δηλώνουμε ως μέλη του οργανωμένου συνταξιουχικού κινήματος δεν θα το βάλουμε κάτω. Με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε ότι άδικα μας έχει αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια

Σταματήστε όλη αυτή την κοροϊδία και δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

ΤΑ ΔΣ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ-ΤΣΑ )

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα