Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:54

“Σφάζει” με επιχειρήματα ο πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα” νυν και πρώην τοπικούς άρχοντες

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/02/2022, 12:00 μμ | 0 σχόλια

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ

Όταν με επιστολές αλλά και σε κάθε συνάντηση μαζί σας, χρόνια τώρα, ο Σύλλογός μας σας προέτρεπε να έχετε μια ειλικρινή, δυναμική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ σας για να διεκδικήσετε, με την συμπαράσταση των συμπολιτών σας, ότι μας οφείλουν κεντρικές και περιφερειακές εξουσίες, θα είχαμε πάψει προ πολλού και τ’ έχουμε επανειλημμένα τονίσει, να είμαστε:
• Η μόνη πρωτεύουσα Νομού της Ελλάδας χωρίς σύγχρονη και ασφαλή πρόσβαση στα πανελλαδικά οδικά δίκτυα.
• Η μόνη με τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα, απαξιωμένα και ερειπωμένα κάστρα και στρατόπεδα.
• Η μόνη με το πιο άθλιο σε εγκαταστάσεις Νοσοκομείο της χώρας.
• Με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού αβοήθητη και σε αποσύνθεση οι περισσότερες εγκαταστάσεις της και με ορατό τον κίνδυνο το επόμενο βήμα να είναι το κλείσιμό της.
• Η μόνη με τόσα πανάκριβα master plan λιμανιού χωρίς να έχουμε καταλήξει πουθενά.
• Με ένα Αμβρακικό Κόλπο να πεθαίνει ,ενώ έπρεπε να είναι πηγή αστείρευτου πλούτου.
• Με τον Πρωτογενή Τομέα να συρρικνώνεται μέχρι αφανισμού και την ύπαιθρο να ερημώνεται.
• Με το Πανεπιστημιακό Τμήμα στα πρόθυρα να χαθεί κι αυτό.
• Με μια Βιομηχανική Ζώνη ελεεινή.
• Με το δημιουργικότατο Μουσικό Σχολείο σε παραπήγματα.
• Κι άλλες σημαντικές ελλείψεις ακόμη.

Τώρα δεν πρέπει να χρεωθείτε και να αναλάβετε το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί για την μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος στα Ιωάννινα;

Ας ανασύρετε από τα αρχεία σας τις κατά καιρούς πομπώδεις δηλώσεις για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πρέβεζα, με αποκορύφωμα αυτές που κάνατε κατά τον εορτασμό των είκοσι χρόνων λειτουργίας του και θα καταλάβετε το μέγεθος της εφησυχαστικής και συγχρόνως καταστροφικής αδράνειάς σας.

Τότε δεν αντιληφθήκατε (;) αυτό που όλοι οι παρόντες Πρεβεζάνοι αντιληφθήκαμε, ότι οι <<επιστήμονες>> διοργανωτές δεν είχαν στήσει μια επετειακή γιορτή, αλλά την <<εξόδιο ακολουθία>> του Τμήματος από την πόλη μας , που επιμελώς και συνωμοτικά την ετοίμαζαν για κάποια χρόνια;

Και μόνο τώρα καταλάβατε, ότι οι απόντες από την κοινωνία της Πρέβεζας καθηγητές σας ενέπαιζαν, παρέα και με Πρεβεζάνο καθηγητή, που και αυτός(!!!) ψήφισε να μεταφερθεί το Τμήμα στα Γιάννενα , αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εκπαιδευτική ,πολιτισμική και οικονομική εξέλιξη της πόλης μας και πατρώας γης του;
Ενώ κανέναν σας δεν έθιξε το ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για την πόλη και τους κατοίκους της περιεχόμενο, της κατά πλειοψηφίας πρότασης των καθηγητών για την μεταφορά του Τμήματος. Περιεχόμενο για το οποίο έπρεπε να τους είχατε στείλει στην Δικαιοσύνη. Εξίσου αναγκαίο ήταν να είχατε καταγγείλει χρόνια πριν και τη μη διαμονή αυτών των καθηγητών στην έδρα τους , όπως σαφώς ορίζει ο Νόμος.
Τέτοιες πράξεις όμως προϋποθέτουν πολιτική γενναιότητα για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

ΑΗΔΙΑ το λιγότερο συναίσθημα που κυριαρχεί πλέον στην πόλη.

Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, με την οποία συμπαρατάσσεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είναι όχι μόνο η παραμονή του εν λόγω Τμήματος, αλλά και η ενδυνάμωσή του με την μεταφορά της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δώσετε την τελευταία μάχη που σας απομένει και ενωθείτε για το σκοπό αυτό, γιατί αν το κατορθώσετε ίσως να εξαλείψετε το στίγμα που θα σας συνοδεύει στο ιστορικό μέλλον ότι κατά την θεσμική σας θητεία η Πρέβεζα κατέγραψε άλλη μια σημαντική απώλεια, αυτή του Πανεπιστημιακού Τμήματος.

Κύριοι της Τοπικής εξουσίας, έχετε συρρικνώσει επικίνδυνα την πόλη στα μέτρα λίγων , αδιαφορώντας για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών σας.
Καυχάστε γιατί η Πρέβεζα βγαίνει από την εντατική 15 μέρες το Πάσχα και 2 μήνες το καλοκαίρι και αδιαφορείτε που όλο τον υπόλοιπο χρόνο θρέφεται από τις σάρκες της , απενοχοποιώντας προκλητικά πάντοτε τους εαυτού σας.
Η ανοχή έχει και τα όρια της.
Από εδώ και στο εξής τις πραγματικές σας μάχες για το μέλλον της πόλης αποφασίστε να τις δίνετε μαζί με τους πολίτες και είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι να τους θέλετε συμμέτοχους μόνο στις αποτυχίες σας. Οι μάχες που δίνετε εσείς μόνοι σας δεν είναι μάχες, είναι πολύχρονες συμμαχίες, που έχουν οδηγήσει την πόλη σε πλήρη παρακμή και τους νέους μας σε ψυχοφθόρα ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Συμπολίτες, που έχετε τις τύχες της περιοχής στα χέρια σας ,ζητήστε και δώστε στην δημοσιότητα τις δυο εκθέσεις μεταφοράς του Τμήματος στα Γιάννενα, που συνέταξαν ο Πρόεδρος Σωτηρόπουλος και οι γύρω του καθηγητές, για να καταλάβουν οι Πρεβεζάνοι, αλλά και εσείς που τους είχατε συνομιλητές , εάν αυτοί πονάνε για την Παιδεία και τους φοιτητές τους ή για τον εαυτούλη τους.

ΥΓ.
Γρηγορείτε για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ίσως έχει σειρά.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα