Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:39

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Αλέξιο Ράπανο

514 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2022, 10:30 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, καθώς και της συνάντησης με την ηγεσία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το προηγούμενο διάστημα.
Ο Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Ράπανο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας. Τόνισε ότι η περιοχή ευθύνης της εκτείνεται σε 680 τ.χλμ. στους Νομούς της Λευκάδας, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού, και της Αιτωλοακαρνανίας, σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ καλύπτει και το Αεροδρόμιο του Ακτίου.
Ο Βουλευτής μετέφερε την ανάγκη να αποσυμφορηθεί η ΠΥ Λευκάδας με την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στη Βόνιτσα ή την Πάλαιρο, θέμα για το οποίο όπως τόνισε είχε και έχει ήδη επανειλημμένες επαφές με τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, κ. Γεώργιο Αποστολάκη. Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα να φύγει το αεροδρόμιο Ακτίου από τη δικαιοδοσία της ΠΥ Λευκάδας προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας της υπηρεσίας.
Επιπλέον, μετέφερε το αίτημα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τροποποίηση της κατανομής της υπηρετούσας δύναμης ώστε να αυξηθούν οι θέσεις και να ενισχυθεί η υπηρεσία με προσωπικό, καθώς και την ανάγκη προμήθειας εξοπλισμού. Τέλος, μετέφερε την κακή κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο όπου στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Κοντάραινα, ο οποίος καλύπτει όλη τη Νότιο Λευκάδα, και ζήτησε τη συνδρομή του προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Από την πλευρά του ο Αρχηγός ανέφερε ότι στο θέμα του κλιμακίου της Κοντάραινας είναι πρόθυμος να βοηθήσει οικονομικά, όμως το θέμα θα διερευνηθεί αφού ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό μελέτη νέο οργανόγραμμα, το οποίο αποτυπώνει στη νέα δομή την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Σώματος με προσωπικό σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, εξετάζεται συνολική αύξηση της συνολικής οργανικής δύναμης της Πυροσβεστικής κατά 3.600 άτομα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι προσλήψεις με την προκήρυξη 500 θέσεων δασοκομάντο.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Μετά από τις συναντήσεις μου, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πλήρως ενήμερες για τις ανάγκες και τα προβλήματα της ΠΥ Λευκάδας. Στόχος μας, να συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής μας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο και σύνθετο έργο της, σε μια μεγάλη περιοχή με πάρα πολλές ανάγκες αλλά και ιδιαιτερότητες, να είναι πάντα σε ετοιμότητα και να μπορεί να επιτελεί το καθήκον της με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα