Σάββατο, 27/04/2024 | 04:53

Συνάντηση Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τάκη Θεοδωρικάκο

336 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2022, 8:03 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τάκη Θεοδωρικάκο –
Τεχνικό Κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε τα Αστυνομικά Τμήματα Βλυχού και Βασιλικής για να δρομολογηθεί η ανακαίνισή τους

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Υπουργό, κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό, κ. Λευτέρη Οικονόμου, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, καθώς και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Ταξίαρχο κ. Δημήτρη Παντελή.
Οι συναντήσεις ήρθαν σε συνέχεια της περιοδείας που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής στα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου στο Βλυχό και Απολλωνίων στη Βασιλική, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τα κτιριακά προβλήματα, αλλά και να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Γαβρίλη, τους Διοικητές και τους υπαλλήλους των ΑΤ.
Ο Βουλευτής, μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ όλα τα θέματα που απασχολούν την Αστυνομία στο Νομό, μεταξύ των οποίων και τις ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, παρά την ενίσχυσή της με 3 άτομα, και τόνισε ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, ιδιαίτερα εν όψει της θερινής περιόδου. Από την πλευρά του Υπουργείου, υπήρξε δέσμευση ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που το πρόβλημα είναι έντονο, θα υπάρξουν αποσπάσεις προσωπικού στη Λευκάδα.


Στη συνέχεια ο Βουλευτής μετέφερε την απαράδεκτη κατάσταση στα κτίρια των δύο αστυνομικών τμημάτων Ελλομένου και Βασιλικής τονίζοντας ότι χρειάζονται ριζική ανακαίνιση και επισκευή. Επεσήμανε ότι δεν αρμόζει σε δύο νευραλγικές υπηρεσίες, που καλύπτουν περιοχές-βιτρίνα για την Λευκάδα με μεγάλη τουριστική κίνηση, να φιλοξενούνται σε κτίρια που παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας. Ο φάκελος έχει κατατεθεί από την ΕΛΑΣ στην αρμόδια διυπουργική Επιτροπή και αναμένεται η έγκριση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του κτιρίου.
Τόσο ο Υπουργός και ο Υφυπουργός, διαβεβαίωσαν τον Βουλευτή ότι θα εξετάσουν τα θέματα που τέθηκαν.
Σε ό,τι αφορά τα κτίρια των Αστυνομικών Τμημάτων, δόθηκε εντολή να επισκεφθεί άμεσα τεχνικό κλιμάκιο το Βλυχό και τη Βασιλική για αυτοψία των χώρων, κάτι το οποίο και έγινε, αφού τεχνικοί της ΕΛΑΣ επισκέφθηκαν τα δύο τμήματα την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας όλα τα προβλήματα προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω διαδικασίες για τις επισκευές.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η ενίσχυση του έργου της ΕΛΑΣ είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω ότι το Υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα ανταποκριθούν στις ανάγκες που μετέφερα, αφού έχουν αποδείξει επανειλημμένα και έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά προβλήματα, θεωρώ απαράδεκτο και για τους ανθρώπους που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ και για τους πολίτες να αντικρίζουν αυτήν την κατάσταση. Μετά από την επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Βασιλικής. Στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βλυχό, το οποίο χρονολογείται πριν το ’80, χωρίς να έχει γίνει έκτοτε καμία ουσιαστική εργασία, επειδή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, πρέπει να προηγηθούν μελέτες και κάποιες απαραίτητες τακτοποιήσεις ώστε να αποκτήσει η περιοχή κτίριο κατάλληλο, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός αστυνομικού τμήματος.
Τόσο το Υπουργείο, όσο βεβαίως και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γνωρίζουν και κατανοούν πλήρως τις ανάγκες του Σώματος, και πιστεύω ότι, σε εύλογο χρονικό διάστημα, η κακή εικόνα στα Τμήματα Ελλομένου και Απολλωνίων θα αποτελεί παρελθόν.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα