Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:34

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Μπροστά για την προστασία της Δημόσιας υγείας

669 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/02/2022, 7:48 πμ | 0 σχόλια

Σύλλογος Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού Πρέβεζα των Δήμων Ν. Πρέβεζας

 

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, στο συλλαλητήριο στις 26 του Φλεβάρη ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 μ.μ. στο Φόρο.
Στις 26 του Φλεβάρη κατεβαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των επιτελείων της.
Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε καλύτερους όρους ζωής και εργασίας. Δεν συμβιβαζόμαστε με την εντατικοποίηση στην εργασία μας και τα παράλληλα καθήκοντα, με το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» που πετάει εκτός ΒΑΕ ή μειώνει το ύψος του επιδόματος σε ειδικότητες χωρίς καμία επιστημονική μελέτη, με τις ελαστικές μορφές εργασίας που προσφέρουν φτηνό ανθρώπινο δυναμικό χωρίς δικαιώματα, με την απαξίωση της υγείας, της ασφάλειας ακόμα και της ζωής μας. Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στους δήμους έχουν πιάσει στασίδι.
Τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας όλους. Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στήριξαν και τις στηρίζουν το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη. Δεν λένε όμως ότι οι μισθοί μας εδώ και μια δωδεκαετία είναι καθηλωμένοι και πετσοκομμένοι κι ο πραγματικός μισθός χαντακώνεται από την ακρίβεια, τα χαράτσια και τη φορολογία.
Αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στα τάρταρα, να πηγαίνουμε στο super market και να βλέπουμε κάθε μέρα και πιο ακριβά τα προϊόντα. Να έρχονται οι λογαριασμοί και να μας πιάνει πονοκέφαλος. Να αποφεύγουμε να ανάψουμε καλοριφέρ μη τυχών και ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα έξοδα μας. Και από την άλλη κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να προκαλούν ξεδιάντροπα το λαό και τους εργαζόμενους με δηλώσεις τύπου: «βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος αλλά αυτό δεν αφορά τους φτωχούς, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» (υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης), ή ότι «την Βενζίνη δεν πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ αλλά οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας»(Πορτοσάλτε).
Φτάνει πια. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους. Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Διεκδικούμε:
➢ Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
➢ Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
➢ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
➢ Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
➢ Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών..
➢ Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
➢ Κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
➢ Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
➢ Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
➢ Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
➢ Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος Νίτσας Χρήστος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα