Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:50

Π.Ε. Πρέβεζας-Α.Σ.Ε.: Ντροπή οδηγούν μαθητές στα δικαστήρια

704 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2022, 10:23 πμ | 0 σχόλια

ΝΤΡΟΠΗ! ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Οι μαθητές μας δεν είναι εγκληματίες!
Όχι στις διώξεις των μαθητών μας

Εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, μαθητές καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και των κινητοποιήσεων τους. Στηρίζουμε τους 8 μαθητές μας στην Φιλιππιάδα και τους 4 μαθητές στα Γιάννενα που δικάζονται στις 23 και 25 Φλεβάρη. Δεν είναι εγκληματίες, υλοποιώντας τις αποφάσεις των μαθητικών τους συμβουλίων, συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το σχολείο που πραγματικά έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας όλη την επίθεση που δέχονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
Στη Φιλιππιάδα οι 8 μαθητές Γυμνασίου το 2019 (τώρα μαθητές σχολείων της Άρτας και της Φιλιππιάδας) διώκονται και οδηγούνται στα δικαστήρια μετά από μήνυση «αγανακτισμένου» γονέα, για «παράνομη κατάληψη» και «διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος».
Στα Γιάννενα οι 4 μαθητές οδηγούνται στα δικαστήρια μετά την τυφλή μήνυση της διευθύντριας του σχολείου με πανομοιότυπο αιτιολογικό.
Τους δικαίους αγώνες των μαθητών τους γεννά, η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και στη ζωή. Αυτή τη περίοδο που η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών συνθλίβεται από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, απ τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας μας, απ τα ανύπαρκτα μέτρα κάλυψης των μορφωτικών – παιδαγωγικών – διδακτικών κενών των μαθητών μας αποτελεί πρόκληση για όλους μας η ποινικοποίηση των αγώνων τους και των δικαίων αιτημάτων τους. Δύο χρόνια τώρα οι μαθητές μας σε όλη τη χώρα με σύνθημα που αντήχησε σε κάθε πόλη βροντοφωνάζουν: Κάτω απ τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή, και το σύνθημα τους είναι και δίκαιο και απαίτηση όλων.
Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας που διώκονται. Τα όποια ζητήματα προκύπτουν μπορούν να λύνονται στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας με διάλογο, επικοινωνία, συνεννόηση όλων των μελών (εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών). Το μαθητικό κίνημα έχει τη δική του αυτοτέλεια και η επιλογή των μορφών πάλης που κάθε φόρα επιλέγουν, είναι υπόθεση των ίδιων των μαθητών και οφείλουν να την περιφρουρούν. Κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών μας είναι καταδικαστέα.
Εκπαιδευτικοί , γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι καταδικάζουμε οποιαδήποτε απόπειρα ποινικοποίησης και δίωξης των μαθητών και των αγώνων τους. Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και στις συλλογικές τους αποφάσεις.
Απαιτούμε:
Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Καλούμε την κυβέρνηση και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πάρουν θέση, να αναλάβουν την ευθύνη, να απαλλαγούν οι μαθητές μας από κάθε κατηγορία.
Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων
Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΩΝ
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς τους φορείς να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν θα τους περάσει!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα