Παρασκευή, 26/04/2024 | 15:36

Πρέβεζα: «Τριτοκοσμικές» εικόνες στη σχολή Εμποροπλοιάρχων

806 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/02/2022, 5:25 μμ | 0 σχόλια

Οι Καταγγελίες των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου εκθέτουν την περιοχή και θέτουν προ των ευθυνών τους τοπικούς φορείς για αυτές τις τριτοκοσμικές καταστάσεις. Θα είναι τραγικό οι τοπικοί φορείς να ακολουθήσουν και στην περίπτωση της ΑΕΝ, την οδό που ακολουθούσαν τόσα χρόνια για τα ΤΕΙ.

Το δημοσίευμα είναι από το protothema.gr

Καταγγελίες σπουδαστών για τις συνθήκες διαβίωσης εν μέσω χειμώνα και πανδημίας – Το νερό είναι παγωμένο, οι σωληνώσεις στάζουν, τουαλέτες και διάδρομοι υπερχειλίζουν από βρώμικα νερά και ακαθαρσίες
Τραγική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στη σχολή Εμποροπλοιάρχων στην Πρέβεζα, καθώς καθημερινά, εν μέσω χειμώνα και με τις… πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα, έπρεπε να ζουν με την έλλειψη θέρμανσης στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Οι συνθήκες στη σχολή είναι πραγματικά… τριτοκοσμικές, όπως φαίνεται από τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, με σωληνώσεις να στάζουν, τις τουαλέτες να υπερχειλίζουν και να γεμίζουν βρώμικα νερά και ακαθαρσίες, ενώ το νερό, σύμφωνα με καταγγελίες, είναι παγωμένο.

Όπως έγραψε μάλιστα το debater.gr, σπουδαστής της σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλη αυτή η κατάσταση έρχεται μάλιστα και σε μια περίοδο, που η σχολή «βράζει» από κορωνοϊό.

«Δυστυχώς έχουμε πολλά κρούσματα στη σχολή και ιδίως σε άτομα που μένουν εντός της σχολής. Αυτή τη στιγμή, ένας σπουδαστής που βρισκόμαστε στο ίδιο έτος, είχε κολλήσει κορονοϊό πριν έξι μέρες και επειδή δεν μπορούν να του δικαιολογήσουν άλλες απουσίες, του είπαν να έρχεται κανονικά στο μάθημα, φορώντας διπλή μάσκα! Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα με κολλήσει εμένα. Αυτό το άτομο μένει στον θάλαμο μας, η κατάσταση είναι τραγική» έλεγε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις… πολικές θερμοκρασίες στη σχολή; «Υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση, το πρωί επικρατούν θερμοκρασίες -5, τα παιδιά κινδυνεύουν να πάθουν πνευμονία! Δεν υπάρχει ζεστό νερό, να μην μπορούμε να ζεσταθούμε σε έναν θάλαμο. Βάζουμε το αερόθερμο και δεν λειτουργεί. Έχει χαλάσει και ο θερμοσίφωνας. Είμαστε σε τραγική κατάσταση! Υπάρχει οδηγία 8-10 το βράδυ να λειτουργεί η θέρμανση. Όσα χρόνια είμαι σπουδαστής δεν έχει συμβεί αυτό».

ΠΗΓΗ φωτο-βίντεος: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα